ΕΓΚΛΗΜΑ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ!!!

ΝΙΑΡΧΟςΤο λιγότερο εγκληματική θα πρέπει να χαρακτηριστεί η αδιαφορία διοικούντων του Πανεπιστημιακού και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων στην πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου για κατασκευή και εξοπλισμό Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων το 2010 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με αποτέλεσμα σήμερα να λείπει από την Κεντρική Ελλάδα αλλά και από την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία ένα εργαλείο που θα μπορούσε να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Το 2010 το Ιδρυμα Νιάρχου είχε γνωστοποιήσει στην τότε διοίκηση του νοσοκομείου και στην 5η ΥΠΕ την πρόθεσή του, στο πλαίσιο των χορηγιών που αποφασίζει κάθε χρονιά, να κατασκευάσει και να εξοπλίσει ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό. Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του νοσοκομείου με επικεφαλής τον καθηγητή Παιδιατρικής κ. Γιώργο ΣΣυρογιαννόπουλο, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια θεωρώντας ότι αποκτούν ένα πολύτιμο όπλο για τη σωτηρία παιδικών ζωών, οι τότε διοικούντες προφανώς κάνοντας λάθος εκτιμήσεις ή μη γνωρίζοντας τη σημασία της δωρεάς, γύρισαν την πλάτη στην πρόταση, ενώ και οι τοπικοί φορείς δεν στήριξαν όπως έπρεπε το αίτημα των γιατρών για την αποδοχή της δωρεάς.

Μάλιστα η τότε διοίκηση φέρεται να υποστήριζε ότι καλή η δωρεά, αλλά θα υποχρεωθεί το νοσοκομείο να πληρώνει γιατρούς, προσωπικό, αναλώσιμα και λειτουργικά έξοδα υπακούοντας στις κυβερνητικές εντολές για περικοπές στις δαπάνες.

Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί μία τεράστια ευκαιρία να αποκτήσει το νοσοκομείο ΜΕΘ Παίδων, ενώ με τέτοια αντιμετώπιση που είχε το ίδρυμα Νιάρχου, είναι ευτύχημα που έδωσε χρήματα για το ακτιινοδιαγνωστικό μηχάνημα.

Σήμερα που θρηνούμε την απώλεια της ζωής ενός 5χρονου αγοριού λόγω και των τραγικών ελλείψεων του ΕΣΥ, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΑΦ του Πανεπιστημιακού, είναι κροκοδείλια τα δάκρυα που χύνουν όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που δήθεν κόπτονται για την απουσία ΜΕΜ Παίδων. Θα μπορούσαν να το απαιτήσουν τότε που υπήρχαν και τα κονδύλια και η βούληση για την κατασκευή και τον εξοπλισμό της. ΄Τώρα με τον ασφυκτικό κλοιό της τρόικας και των μνημονίων η προοπτική κατασκευής και λειτουργίας ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό είναι ουτοπία. Αλλά είπαμε σε αυτόν τον τόπο κανείς δεν πληρώνει για εγκλήματα εναντίον της κοινωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ