ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΟ…

smlarisa1Με αφορμή την ενέργεια κάποιων εργαζομένων (2 – 3 άτομα) να σηκώσουν πανό σε κέντρο διασκέδασης της Λάρισας πριν από λίγες ημέρες η σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στα Σ/Μ Λάρισας, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελία για τη στάση αυτών των εργαζόμενων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Εμείς, οι απλήρωτοι – εργαζόμενοι, καθώς και οι πρώην εργαζόμενοι – απολυμένοι, επίσης απλήρωτοι της επιχείρησης ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, μετά από δημοσιεύματα του τύπου για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την απληρωσιά μας 1,5 χρόνο τώρα, νιώθουμε την ανάγκη να ξεχωρίσουμε την θέση μας από αυτούς τους εργαζόμενους (;;!!) που φαίνεται να παρηγορούνται με πενιές….!!!

Την αγανάκτηση πολλών από εμάς προκάλεσαν δημοσιεύματα που μας θέλουν να ξεχνάμε τον πόνο μας πίνοντας και διασκεδάζοντας! Είναι προκλητικό την ώρα που πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας, την ίδια στιγμή κάποιοι «συνάδελφοί» μας να γλεντάνε στα μπουζούκια!

Είναι οι συγκεκριμένοι που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει για τη στάση τους και πολύ χαιρόμαστε που επιβεβαίωσαν τα όσα λέμε για εκείνους τόσο καιρό. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτοί που διορίζονται εκπρόσωποι των εργαζομένων, είναι ανάξιοι να εκπροσωπήσουν εμάς που παλεύουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ανεργίας μας και της απληρωσίας μας. Είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, τσιράκια της εργοδοσίας που μέχρι τώρα καμώνονταν ότι κόπτονται για το καλό των «εργαζομένων». Είναι αυτοί που εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης πήγαν να ζητήσουν βοήθεια από την μητρόπολη για συσσίτια, δείχνοντας και καλά το ανθρώπινο και συμπονετικό τους πρόσωπο. Αυτοί που έδειχναν να συμμερίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι υπόλοιποι, γιατί οι ίδιοι όπως φαίνεται το έχουν λύσει με κάποιο τρόπο το προβληματάκι τους, αφού πνίγουν τον πόνο και την αγωνία τους – κρατώντας μάλιστα και πανό των ΣΜ Λάρισα – στα ουίσκι και τα γαρύφαλλα!

O Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας και η σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους ανθρώπους της εργοδοσίας, αυτούς που αποδεικνύουν μέρα με την μέρα ότι τα συμφέροντά μας δεν είναι τα ίδια. Δεν θα απαγορεύσουμε βεβαίως σε όποιον θέλει να διασκεδάσει να το κάνει, τουλάχιστον όμως να μην προκαλεί με τη στάση του. Διότι δεν γίνεται άλλοι να αγωνιούν για να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι τους, για το αν θα έχουν γάλα τα παιδιά τους κι άλλοι για το αν θα πιουν το ουίσκι με πάγο ή σκέτο.

Η σωματειακή μας επιτροπή συνεχίζει να παλεύει για τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων της επιχείρησης, διεκδικώντας μαζί με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας και το ΕΚΝΛ μέτρα ανακούφισης που θα μας βοηθήσουν να σταθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια την κατάσταση. Να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα μας, να μην χαριστεί καμία αποζημίωση απολυμένου, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε από το κράτος και την πολιτεία όσο περισσότερα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των οικογενειών μας. Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε 2 χρόνια τώρα……..”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ