ΠΡΑΞΗ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΔΗΜΟςΛΑΡΙΣΑςΓια τη δικαστική δίωξη της διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων από το συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

Καταγγέλλουμε την  κλίση σε απολογία  της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών στις Δικαστικές Αρχές Λάρισας για να τις απαγγελθούν κατηγορίες γιατί δεν έστειλε τα στοιχεία των φακέλων  για τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ του δήμου στο υπουργείο πειθαρχώντας στην απόφαση των συνδικάτων  που και η ίδια είναι μέλος. Eίναι πράξη τρομοκράτησης της ίδιας και των εργαζομένων για να αποδεχθούν την πολιτική των απολύσεων της διαθεσιμότητας της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς προκειμένου να περάσει  την  αγρία αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική.  Με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ θέλει να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια. Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους ΟΤΑ με «εντολή Δημάρχου» ή και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται. Για την μαύρη εργασία υπόλογοι είναι οι εργοδότες, αυτοί που τσαλαπατούν ακόμα και αυτό το βασικό δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, στην ασφάλιση, στο μισθό και τα δικαιώματα.

Αυτό το ρόλο έπαιξαν και παίζουν κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές, που υλοποιούν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανταποδοτικότητα, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο (2μηνα,5μηνα,8μηνα,Μπλοκάκια),που στηρίζουν τον ευρωμονοδρόμο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτοί πρέπει να απολογηθούν.

ΟΙ Δημοτικές Αρχές, του Νομού μας  από τη μια  δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» των μονίμων εργασιακών σχέσεων!!!! και υποτίθεται τις υπερασπίζονται… Και από την άλλη στην πράξη εφαρμόζουν όλες τις μορφές  μερικής και ελαστικής απασχόλησης γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξουν την παραπέρα διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων σε  τομείς – φιλέτα των ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση έχει  αποφασίσει ότι εμείς θα είμαστε η δεξαμενή εργαζομένων από όπου θα απολύει το επόμενο διάστημα. Έχει σκοπό να πάρει πίσω ότι κερδίσαμε.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ξέρουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε μπροστά, να δώσουμε άλλον έναν δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα μας στην δουλειά.  Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων, την αξιολόγηση, τις απολύσεις– διαθεσιμότητες.

Απορρίπτουμε την «αξιολόγηση δομών και προσώπων», γιατί είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αστικού κράτους και των καπιταλιστών, που υπηρετεί.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη της συναδέλφισσας  μας και κάθε συναδέλφου μας που υπερασπίζεται την εργασία και την αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε

             . Να σταματήσει ο λεγόμενος επανέλεγχος των ΙΔΑΧ. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους

             Nα σταματήσουν οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, οι Συμπράξεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

             Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.

 

Θέλουμε υπηρεσίες των ΟΤΑ που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς χαράτσια, τροφεία και δημοτικά τέλη.

Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρά μας

Συνεχίζουμε τον Αγώνα αταλάντευτα, μαζικά δυναμικά μέχρι να δικαιωθούμε!

Κανένας επανέλεγχος των συμβάσεων Να σταματήσει κάθε δίωξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ