TO EUROGROUP ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

thumb-eurogroupΗ εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποσυνδέεται από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά τώρα συνδέεται με το Eurogroup και το αν η Ελλάδα θα πάρει παράταση του προγράμματος για λίγες εβδομάδες (όπως θέλει) ή θα πάρει εξάμηνη παράταση (όπως θέλουν οι δανειστές).

Τα σενάρια σε αυτή την περίπτωση αναφέρουν ότι αν επιμείνουν οι εταίροι στην εξάμηνη παράταση, πράγμα το όποιο θα διαφανεί στο σημερινό Eurogroup, τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να εκκινήσει τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή ακόμη και μέσα στο Δεκέμβρη ώστε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

Έστω όμως και αν η διαπραγμάτευση είναι για μερικές εβδομάδες τότε η προεδρική εκλογή χρονολογείται στα μέσα Ιανουαρίου.

Οι ημερομηνίες που… παίζουν αυτή την ώρα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ως τα τέλη του Ιανουαρίου, κάποια στελέχη μάλιστα μιλούν για εξελίξεις πριν τα Χριστούγεννα, ανάλογα με τις εξελίξεις με την τρόικα.

Τρεις είναι οι ημερομηνίες που ακούγονται αυτή τη στιγμή: πολλοί μιλούν για τις 12, για τις 17 ή για τις 22 του Ιανουαρίου σε ό,τι έχει να κάνει με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι ωστόσο συμφωνούν πως τα πάντα θα κριθούν από τις αποφάσεις του Eurogroup. Συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου έλεγαν χθες ότι τα πάντα θα κριθούν από το κλίμα με τους εταίρους και δανειστές μας.

Αναλόγως των εξελίξεων έλεγαν μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου να κινηθούν οι εξελίξεις πριν τα Χριστούγεννα και κάποιοι μάλιστα συμπλήρωναν με νόημα ότι ίσως χαθούν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές των βουλευτών…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ