ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΜΕΘΤο αίτημα για δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επαναφέρουν –είχε προηγηθεί παλαιότερη ερώτηση το 2011 αλλά ο Υπουργός είχε απαντήσει αρνητικά- οι βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη, Δ. Γελαλής, Π. Δριτσέλη, Αλ. Μεϊκόπουλος και Ν. Μιχαλάκης, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο νηπίου,

το οποίο διεκομίσθη μεταξύ υγειονομικών μονάδων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας και εξέπνευσε εν τέλει στο ΠΓΝΛ, ελλείψει ΜΕΘ Παίδων.

«Όπως είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν, η Θεσσαλία και ένα μεγάλο μέρος της Στερεάς και Βορείου Ελλάδος δεν έχουν καμία δομή ΜΕΘ Παίδων, αφού οι πλησιέστερες Μονάδες βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στο ΠΓΝΛ υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση αυτού του τύπου ΜΕΘ, όμως με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις -και παρά την ύπαρξη ακόμη και δωρεών, μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί η δημιουργία αντίστοιχης Μονάδας».

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «η δημιουργία μίας ΜΕΘ Παίδων θα προσέφερε μοναδικές υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή» και ρωτούν τον Υπουργό Υγείας «σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εξασφαλίσει απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία και άρτια λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΓΝ Λάρισας, την οποία τόσο ανάγκη έχει ολόκληρη η Θεσσαλία και η ευρύτερη περιφέρεια».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com