ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΕΙΛΑΡΙΣΑΣΜε μελανά χρώματα περιγράφει η διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας ότι οι φοιτητές/τριες που διαμένουν στις εστίες έρχονται αντιμέτωποι εκτός από το χαράτσι των 400 € για τις ανακαινισμένες εστίες και 150 € τις παλιές, αλλά και με έναν αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας όπου προβλέπει την απαγόρευση ακόμα και ραδιοφώνων -τηλεοράσεων.

Σύμφωνα με τους σπουδαστές πληρώνονται 400 € για δωμάτια χωρίς internet και τηλεόραση, σε αρκετά έχει αρχίσει να εμφανίζεται μούχλα και υγρασία. Η θέρμανση λειτουργεί συνολικά 6 ώρες την ημέρα και ζεστό νερό για 5 ώρες την ημέρα!!! και αυτά με αρκετά προβλήματα. Αναφερόμαστε σε 2 κτίρια που ήταν κλειστά χρόνια για να ανακαινιστούν!!!

Αλλοι πληρώνουν 150 € για δωμάτια στις παλιές εστίες (8 κτίρια) που σε πολλά δωμάτια υπάρχει μούχλα, σιφώνια να μυρίζουν και βάψιμο έχει να γίνει τουλάχιστον 3 χρόνια. Εδώ, η θέρμανση και το ζεστό νερό λειτουργεί περισσότερες ώρες.

Σημειώνουν ακόμη ότι το σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί κυλικείο, χώρος κοινόχρηστος για να βρίσκονται οι φοιτητές δεν υπάρχει, αφού οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν παραχωρηθεί για άλλες χρήσεις. Ακόμα, κι αυτό το γηπεδάκι 5 επί 5 που υπάρχει είναι ακατάλληλο για χρήση, με αποτέλεσμα οι 2 ομάδες ποδοσφαίρου που έχουν δημιουργηθεί να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Οι σπουδαστές διεκδικούν:

             Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

             Ούτε ΕΥΡΩ για στέγαση – σίτιση – πλυντήρια – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα.

             Να καταργηθεί το χαράτσι των 400 και 150 €.

             Για τους φοιτητές/τριες που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα με ευθύνη του κράτους.

             Το ξενοδοχείο ATLANTIC να ανακαινιστεί και να γίνει εστία με ευθύνη της περιφέρειας.

             Σίτιση για όλους ποσοτικά ικανή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή/στριας και ποιοτικά ελεγμένη. Μέριμνα για σίτιση την περίοδο των εορτών.

             Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των δωματίων με επισκευές στις υγρασίες, βάψιμο, απώλειες θερμότητας, αντιμετώπιση ζωυφίων και κυρίως των κατσαρίδων με τις κατάλληλες εντομοκτονίες – απολυμάνσεις.

             Να πραγματοποιηθεί αλλαγή στρωμάτων και να αντιμετωπιστεί άμεσα η μυρωδιά των σιφονιών όπου απαιτείται. Να υπάρχει διαθέσιμη ιατρική φροντίδα τα βράδια και το Σαββατοκύριακο.

             Θέρμανση – ζεστό νερό περισσότερες ώρες και μέριμνα κατά την περίοδο των εορτών.

             Αναβάθμιση εξοπλισμού internet ή μετατροπή του σε ενσύρματο ethernet.

             Να δοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στα ισόγεια των κτηρίων ως χώροι συνάντησης & αναφοράς των εστιακών, αλλά και για την διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

             Λειτουργία κυλικείου και της βιβλιοθήκης το Σαββατοκύριακο.

             Τα αστικά λεωφορείων να περνούν από τις εστίες μετά τη δύση του ηλίου.

             Να γίνει συντήρηση στο γηπεδάκι και να τοποθετηθεί φωτισμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ