ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

VOU9Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τονίζει ότι η επίσπευση των διαδικασιών εντάσσεται στο σχεδιασμό της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος του λαού.

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση.
 
Δείτε την ανακοίνωση του ΚΚΕ:
 
«Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη βουλή και τις πιθανές εκλογές.

Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ανεξάρτητα από την όποια παράταση του μνημονίου και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δε θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά την επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζει η εκάστοτε βουλή και κυβέρνηση.»

Καταψηφίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, τόνισε: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα και εντιμότητα είπαμε ότι για εμάς δεν τίθεται θέμα προσώπου, αλλά απαιτείται να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, να πάμε σε εκλογές τώρα. Ξεκινάμε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα για την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, υπερασπίζοντας τα σπίτια μας και τα παιδιά μας».

ΔΗΜΑΡ: “Κατά της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή”

Αντίθετη με την εκλογή Προέδρου, από την παρούσα Βουλή, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Οι πολιτικές εξελίξεις και το θέμα της εκλογής θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«Η Δημοκρατική Αριστερά με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της, έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση. Οι πολιτικές εξελίξεις και το θέμα της εκλογής θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα.»
 
ΛΑΟΣ: “Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στις αμετροεπείς ομάδες των Εξαρχείων”

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Στ. Δήμα ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, από το Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον κ. Στ. Δήμα ως καλύπτρα των ανομιών και των αποτυχιών του. Δυστυχώς, η κυβέρνηση, τα φλέγοντα προβλήματα της οικονομίας και την κατάρρευση των εθνικών θεμάτων, αδυνατεί να τ’ αντιμετωπίσει. Πέραν αυτού, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στις αμετροεπείς ομάδες των Εξαρχείων». 

Το Ποτάμι: “Μισές αλήθειες από τα παλιά κόμματα”

Με ανακοίνωσή του, στην ιστοσελίδα του, “το Ποτάμι”, χαρακτηρίζει μετριοπαθή και έντιμο πολιτικό, τον προτεινόμενο από την συγκυβέρνηση για πρόεδρο Σταύρο Δήμα, υποστηρίζει όμως πως είναι περιχαρακωμένος, στα στενά όρια του κομματικού συστήματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Το παλιό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο Σταύρος Δήμας υπήρξε ένας έντιμος και μετριοπαθής πολιτικός, περιχαρακωμένος όμως στα στενά όρια του κομματικού συστήματος.

Το Ποτάμι έχει προτείνει στα κόμματα, που είναι στη Βουλή, να συνεννοηθούν και να επιλέξουν για Πρόεδρο έναν πολίτη και θα εκφράζει τη δυναμική που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και όχι έναν πρώην πολιτικό. Αλλά ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος είναι στη λογική της “ανάκλησης εφεδρειών”. Και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια αρνείται να μας πει ποιος θα πρέπει να είναι ο Πρόεδρος των Ελλήνων μιας και το μόνο που φαίνεται να τον νοιάζει είναι οι υπουργικές καρέκλες.

Το σημαντικό όμως θα ήταν η παραπαίουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο «κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ» να μας ξεκαθαρίσουν ποιο είναι το σχέδιο τους για τους επόμενους δύσκολους μήνες.»

topontiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ