ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

NP8Άλλη μια μέρα, άλλη μια  μελέτη αποκαλύπτει προκαταλήψεις με βάση το φύλο που ίσως δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν. Φοιτητές πανεπιστημίου, που κάνουν μαθήματα online έδωσαν καλύτερη αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς που πίστευαν ότι ήταν άνδρες – ακόμα κι αν στην πραγματικότητα ήταν γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο περιοδικό Innovative Higher Education.

Για να διερευνηθεί κατά πόσο οι φοιτητές κρίνουν τις γυναίκες εκπαιδευτικούς διαφορετικά από τους άνδρες, οι ερευνητές χώρισαν μια ομάδα 43 φοιτητών σε τέσσερις ομάδες, από 8 έως 12 μαθητές η καθεμία. Γυναίκα εκπαιδευτικός καθοδηγούσε τις δύο ομάδες, και άνδρας εκπαιδευτικός τις άλλες δύο.

Ωστόσο, η γυναίκα εκπαιδευτικός στη μια online ομάδα της είπε ότι ήταν άνδρας, ενώ ο άνδρας εκπαιδευτικός είπε σε μια από τις δύο online ομάδες του ότι ήταν γυναίκα. Λόγω της online μορφής  των μαθημάτων, οι μαθητές ποτέ δεν είδαν ή άκουσαν τον/την  εκπαιδευτικό τους.

Στις αξιολογήσεις τους, οι φοιτητές που πίστευαν πως είχαν διδαχθεί από άνδρα έδωσαν υψηλότερες βαθμολογίες για τον επαγγελματισμό του, τη δικαιοσύνη του, το σεβασμό του, τον ενθουσιασμό του και την ταχύτητα του.

Και αυτό είναι σημαντικό, εξήγησε η επικεφαλής συγγραφέας Lillian MacNell, επειδή οι αξιολογήσεις των φοιτητών είναι ένα από τα πράγματα που τα πανεπιστήμια χρησιμοποιούν για να αποφασίσουν ποιοι εκπαιδευτικοί θα πάρουν προαγωγές, ή θα γίνουν μόνιμοι.

NC STATE UNIVERSITY

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ