ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΛΜΣ

e2Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορείτε να επισκεφθείτε στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας την κινητή έκθεση λαϊκών οργάνων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η έκθεση φιλοξενήθηκε από τις 15 Νοεμβρίου και την επισκέφθηκαν πολλά σχολεία της περιοχής και πλήθος κόσμου. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, ομιλία του πρόεδρου του Μουσείου καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν. Αθηνών Λάμπρου Λιάβα, ανοιχτή συζήτηση με μέλη των ΚΑΠΗ για την παραδοσιακή μουσική, διαγωνισμός ζωγραφικής μαθητών με θέμα την παράδοση, μουσικά δρώμενα με ντόπιους μουσικούς κατά την επίσκεψη μαθητών στην έκθεση, κ.ά.

Η τελετή λήξης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Τ. Λειβαδίτη 20, Ν. Πολιτεία) την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 18:30 μ.μ.και περιλαμβάνει: συναυλία δημοτικής μουσικής με σύνολα του Μουσικού Σχολείου και των ΚΑΠΗ, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε παλαίμαχους τοπικούς οργανοπαίχτες για τη συμβολή τους στη λαϊκή μουσική της περιοχής και βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ