ΑΥΡΙΟ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΚάτω από έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή, με επίκεντρο την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο (10/12) στις 12 μμ, υποστηρίζοντας ότι δεν διασφαλίζεται

ξεκάθαρα ότι το μέτρο για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων αφορά την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Τόσο η αντιπολίτευση όσο και το ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει άμεση λύση.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε βελτιωτική αλλαγή που θα προβλέπει άμεση πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για την ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι σε όλους τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής που είναι στη φυλακή.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Αναμένουμε πάρα πολύ σύντομα ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή», τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος και πρόσθεσε:

«Ας παραχωρήσουμε στον υπουργό το χρόνο που χρειάζεται για να καταθέσει αυτό που έχουμε ανάγκη ώστε να λυθεί η κατάσταση που αδίκως έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι η αδιαλλαξία του οδηγεί ένα νεαρό στο θάνατο και ζητούν να δοθεί άμεση, σαφέστατη νομοθετική λύση.

«Μην παίζεται το ρόλο του πόντιου πιλάτου. Αύριο μάθαμε ότι ο Νίκος Ρωμανός ξεκινά και απεργία δίψας. Πρέπει να βαρύνει η κρίση υπέρ της ζωής», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει σε άμεση λύση.

«Αύριο πάμε σε εκλογές. Μπορούμε να πάμε κουβαλώντας κάσες νεκρών;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Την ανάγκη να επικρατήσει νηφάλια και ψύχραιμη λύση που θα δίνει διέξοδο στο αδιέξοδο ενός νέου ανθρώπου, τόνισε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

«’Αμεσα, τώρα πρέπει να λυθεί το θέμα, διαφορετικά η κυβέρνηση παίρνει ακέρια την ευθύνη σε ότι αφορά τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και τις συνέπειες», υπογράμμισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Κάθε ένας που θα κάνει απεργία πείνας θα αλλάζουμε το νόμο;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εκμετάλλευσης της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού.

 

newsbomb.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ