ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΔΗΜΟςΛΑΡΙΣΑςΔύο διαφορετικές εισηγήσεις που θα διαμορφώσουν το κοινωνικό τιμολόγιο αναφορικά με τα δημοτικά τέλη, αναμένεται να φέρει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη η δημοτική αρχή της Λάρισας, υλοποιώντας προβλέψεις του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με κύκλους του δημαρχείου η προτάσεις για τα δημοτικά τέλη εντάσσονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις και αγγίζουν ένα ευαίσθητο υπαρκτό και οξύ πρόβλημα και απαντούν σε αιτήματα που έχουν καταθέσει φορείς του δήμου.

“Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι με τα μέτρα αυτά θα λύσουμε το πρόβλημα, αλλά είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στις παρούσες συνθήκες” σημειώνουν στελέχη της δημοτικής αρχής υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που διεκδικούν είναι ένας άλλος ρόλος για το δήμο με περισσότερες και ουσιαστικές αρμοδιότητες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που καταθέτει η δημοτική αρχή η πρώτη εισήγηση προβλέπει την απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας και φωτισμού για τους άπορους και τη μείωση κατά 50% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού σε ακίνητα που διαμένουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Η δημοτική αρχή θα καταθέσει σε ξεχωριστή εισήγηση πρόταση για απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας και φωτισμού των μακροχρόνια ανέργων με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ.

Η πρόταση κατατίθεται ξεχωριστά επειδή όπως εξηγούν υπάρχει κίνδυνος ακύρωσής της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αφού η σχετική νομοθεσία δεν προβλέπει απαλλαγή ή μειωμένα τέλη για μακροχρόνια ανέργους. Πάντως η δημοτική αρχή δηλώνει αποφασισμένη ακόμη και σε περίπτωση που ακυρωθεί η απόφαση να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή αλλά και να διεκδικήσει μέσω ΚΕΔΕ την προώθηση τροπολογίας για την ένταξη και των μακροχρόνια ανέργων στο κοινωνικό τιμολόγιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ