ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΑΣΩΣΗΣ ΓΑΙΩΝ  

φωτογραφία(1)Το υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δάσωσης Γαιών κ. Πολύβιο Μπλέτσα και είχαν  συνάντηση με τον Στυλιανό Πέτσα Διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Αντικείμενο της συνάντησης, τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν ως προς την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους του προγράμματος «Πρώτη Δάσωση Γαιών», αφού εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία προβλέπει την μείωση του αριθμού των δέντρων από 160 – 250, σε 70 ανά στρέμμα, μετά το τέλος της περιόδου δέσμευσης.

Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατέβαλλε στους δικαιούχους του ενισχύσεις,  για την φύτευση γεωργικών γαιών με δασικά δέντρα και την παύση της καλλιέργειας για χρονικό διάστημα 20 ετών. Οι δυσχέρειες όμως που προέκυψαν ως προς τις καλλιεργητικές φροντίδες στις δασωμένες εκτάσεις, με την ανάπτυξη των δέντρων να μην ήταν η αναμενόμενη, λόγω προβλημάτων στο εδαφικό περιβάλλον και στην πυκνότητα της φύτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων και την αναγκαιότητα για εξεύρεσης δίκαιης λύσης.

Η διαβεβαίωση που έλαβε ο Λαρισαίος βουλευτής, είναι ότι το θέμα θα έχει θετική εξέλιξη με την συνυπογραφή της ΚΥΑ και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ