Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ

Την Κυριακή στη Λάρισα η περιφερειακή συνδιάσκεψη Θεσσαλίας παρουσία του Αλ. Τσίπρα

???????????????????????????????Τους στόχους της Περιφερειακής Προγραμματικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, που διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ανέλυσαν σε συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Τάκης Γιαλαμάς, καθώς και οι βουλευτές Λάρισας Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής.

Όπως τόνισε ο Τ. Γιαλαμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ «οργανώνει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ανοιχτές συσκέψεις διαβούλευσης στις οποίες επιδιώκουμε να συμμετέχουν πολιτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι από κινήματα πολιτών και ενδιαφερόμενοι πολίτες για να συζητήσουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα την περιφερειακή του εξειδίκευση. Για τη Θεσσαλία αυτή η διαδικασία θα λάβει χώρα στη Λάρισα αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου  και την κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καλέσει όλους τους 130 περίπου φορείς από όλη τη Θεσσαλία, να τοποθετηθούν και να συμβάλουν σε 4 κεντρικούς προγραμματικούς άξονες (ανασυγκρότηση κοινωνίας, παραγωγική ανασυγκρότηση, προστασία-διαχείριση περιβάλλοντος & φυσικών πόρων, θεσμική ανασυγκρότηση Περιφέρειας).

Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, η εκλογική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις και απευθυνόμαστε στο θεσσαλικό λαό, καλώντας τον να συμβάλλει μαζί μ’ εμάς ώστε να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση».

Από την πλευρά του ο Δ. Γελαλής υποστήριξε ότι «η πολιτική των Μνημονίων δεν έχει αποτέλεσμα και όσα μέτρα έχουν ληφθεί, έχουν χειροτερέψει την κατάσταση και για την εθνική οικονομία και για τους φορολογουμένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και έχει ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα ζητήματα (οικονομία, πρωτογενής τομέας, τουρισμός κοκ), και σκοπεύει να ξεκινήσει με τα πρώτα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας από την ανθρωπιστική κρίση που έχουν αναγγελθεί ήδη από το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Θέλουμε όμως παράλληλα, και γι’ αυτό διοργανώνουμε τις προγραμματικές συσκέψεις, ο κόσμος να μας βοηθήσει με θέσεις που θα εκφραστούν από τους ίδιους σε αυτές, στην τελική συγκρότηση του προγράμματος αυριανής διακυβέρνησης της χώρας».

Η Ηρώ Διώτη επεσήμανε ότι «η επίσπευση της εκλογής ΠτΔ επιτάχυνε τις εξελίξεις. Ήδη από την αναγγελία της πρόωρης ανάδειξης Προέδρου, ξεκίνησε επικοινωνιακή επίθεση, κύρια ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την τρομοκράτηση της κοινωνίας.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και το δίλημμα ένα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος ψηφίσει για ΠτΔ ψηφίζει για συνέχιση των Μνημονίων. Η κυβέρνηση θα ρίξει όλα της τα “όπλα” στη μάχη για την εξασφάλιση των 180 βουλευτών. Μοναδικός στόχος αυτή τη στιγμή για εμάς είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης του αυταρχισμού και της καταστολής και καλούμε τον κόσμο, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Αριστεράς, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ανατροπή».

Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης τα μέλη της Γραμματείας της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αντωνίου, Χρ. Γελαλής, Θ. Κουτσοκέρας, Γ. Κωσταρόπουλος και Μ. Σαρρής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Προγραμματικής Σύσκεψης είναι το εξής:

12:00 Άνοιγμα εργασιών ημερίδας (Δημήτρης Παπαϊωάννου, Συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας)

12:02 Χαιρετισμός κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

12:07 Χαιρετισμός κ. Αποστόλη Καλογιάννη, Δημάρχου Λαρισαίων

12:12 Καλωσόρισμα – έναρξη εργασιών (Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ)

12:17 Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία (Γιώργος Σταμπουλής, Υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία)

12:50 Άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

13:45 Παρεμβάσεις Θεσμικών, Επιστημονικών, Επαγγελματικών, Συνδικαλιστικών Φορέων Περιφερειακής συγκρότησης

14:30 Διάλειμμα

14:40 Παρεμβάσεις / Χαιρετισμοί Συμμετεχόντων Κομμάτων και Βουλευτών

15:10 Παρεμβάσεις (Φορέων – Συλλογικοτήτων – Ατομικές)

16:30 Κλείσιμο – Λήξη εργασιών

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ