ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΟΛΑΖ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΣτις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο της Ε.Ο Λάρισας – Τρικάλων, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπου συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγα και υπηρεσιακά στελέχη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Προχωράμε στη συντήρηση της εθνικής οδού Λάρισας- Τρικάλων. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.387.000 €, που στοχεύει στη βελτίωση του οδοστρώματος, εκεί όπου υπήρξαν φθορές λόγω της εναλλακτικής διαδρομής από το κλείσιμο των Τεμπών. Ιδιαίτερα στις γέφυρες, όπου λόγω η συστολή – διαστολή των υλικών, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας προκαλεί προβλήματα, προβαίνουμε σε διάστρωση αντιολησθηρού τάπητα. Η διάστρωση αυτή γίνεται με την πλέον σύγχρονη τεχνική (σφαιριδιοβολή), που είναι η κατάλληλότερη για την αύξηση του συντελεστή αντίστασης σε ολίσθηση. Συνεπώς, είναι ακόμη ένα έργο, το οποίο δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τις ανθρώπινες κοινότητες, θέσεις εργασίας και διαχέει χρήμα στην τοπική οικονομία».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης σε τμήματα της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων. Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες συντήρησης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, διαγράμμισης αυτών σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις και αντιολισθηρή στρώση στην παλιά γέφυρα Πηνειού και τις προσβάσεις της. Επίσης περιλαμβάνει αδροποίησης της επιφάνειας υφιστάμενων ασφαλτικών οδοστρωμάτων με τη μέθοδο της σφαιριδιοβολής (για την αφαίρεση οριζόντιας διαγράμμισης της οδού), σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων, ανακατασκευή των αρμών διαστολής του καταστρώματος της παλιάς γέφυρας Πηνειού (Κουτσόχερου), καθώς και εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Εκτελεσμένες εργασίες μέχρι 11-12-2014:

– Ασφαλτικές εργασίες συντήρησης:

  • Κόμβος Δαμασίου, σε ολόκληρο το πλάτος της οδού: διάστρωση αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης συμπυκνωμένου πάχους 0,04m.
  • Γέφυρα Πηνειού (Κουτσόχερου) με τις προσβάσεις της: διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,04m και διάστρωση αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης συμπυκνωμένου πάχους 0,04m.
  • Από τη Χ.Θ. 18+150 έως τη Χ.Θ. 19+500, στο ρεύμα κυκλοφορίαςΛάρισα –Τρίκαλα: διάστρωση αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης συμπυκνωμένου πάχους 0,04m.

– Διαγράμμιση:

  • Στα οδικά τμήματα στα οποία έχουν εκτελεστεί ασφαλτικές εργασίες συντήρησης, έχει εκτελεστεί και η διαγράμμιση του οδοστρώματος.

– Αδροποίηση της επιφάνειας υφιστάμενων ασφαλτικών οδοστρωμάτων με τη μέθοδο της σφαιριδιοβολής (για την αφαίρεση οριζόντιας διαγράμμισης της οδού):

  • Έχει ήδη ξεκινήσει μετά τον κόμβο Ραχούλας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ