ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ευαγγέλου Νίκος 1Βολές κατά του δημάρχου Ελασσόνας για την πρόθεσή του να διοργανώσει σήμερα “λευκή νύχτα” στην Ελασσόνα, εξαπολύει με ανακοίνωση της η διοίκηση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων του νομού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά τον Τύρναβο, σειρά έχει η Ελασσόνα, όπου ο Δήμαρχος σε συνεργασία όπως ανακοίνωσε με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας πήραν απόφαση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, να εντάξουν και «Λευκή Νύχτα» για σήμερα Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, όπου θα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις πρώτες πρωινές ώρες!!!!!

Δε φτάνει το “εορταστικό ωράριο”, δεν φτάνουν οι 2 Κυριακές (14 Δεκέμβρη και 21 Δεκέμβρη), που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα – τώρα συζητούν και για τρίτη Κυριακή 28 Δεκέμβρη, σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης –  έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα για τους εμποροϋπαλλήλους της Ελασσόνας «η νυχτερινή εργασία» και όποιος αντέξει!

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή Ελασσόνας και τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας που θέλουν να εφαρμόσουν μέτρα που οδηγούν τους  εργαζόμενους στο εμπόριο να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους της Ελασσόνας να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα. Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την Απεργία της επόμενης Κυριακής και να δώσουμε απάντηση σε όλα αυτά που κάνουν μαύρη τη ζωή του εμποροϋπαλλήλου, όπως οι «Λευκές» κατά τα άλλα Νύχτες.

Διεκδικούμε το αυτονόητο: Μόνιμη σταθερή δουλειά  για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο, 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Καλούμε τους μικρούς έμπορους της Ελασσόνας να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί  γνωρίζουν πολύ καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα ακόμη και τις ημέρες των εορτών δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε το λαό της Ελασσόνας να πάρει θέση για αυτήν την εξέλιξη. Να καταδικάσουν την στάση του Δημάρχου και του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας. Να μην επιτρέψουν να ανοίξει ο δρόμος για δουλειά μέρα – νύχτα, όλη την εβδομάδα, χωρίς κανένα δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ