Π. ΣΑΠΚΑΣ: ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ PIANDAEMONIUM ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΟΧΗ

ΣάπκαςΠιστεύω ότι αυτές οι συναυλίες θα αφήσουν εποχή” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Πάνος Σάπκας, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ενόψει των συναυλιών που θα δώσει το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium, μια ορχήστρα πιάνων με 6 πιάνα και 12 πιανίστες, το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο Ωδείο.

Επίσης ο κ. Σάπκας είπε πως νιώθει υπερήφανος για το γεγονός ότι σε αυτό το σχήμα συμμετέχουν δυο Λαρισαίοι σολίστες, ο Χρήστος Λενούτσος και η Εύη Γιαμοπούλου, που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Ζαφρανά ο οποίος επίσης σπούδασε στο ΔΩΛ. “Δεν μπορεί να είναι τυχαίο” επισήμανε ο κ. Σάπκας. “Καταδεικνύει το σπουδαίο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο που συντελείται στο Δημοτικό Ωδείο σχεδόν εδώ κι έναν αιώνα”. Να σημειωθεί ότι το Piandaemonium θα συμπράξει με  τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη και τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη.
Από την πλευρά των μουσικών μίλησε ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος σημειώνοντας πως “πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και μεγάλη παραγωγή που δεν συμβαίνει συνήθως εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά είχαμε μεγάλη στήριξη και τα καταφέραμε”. Ευχαρίστησε τόσο το Ωδείο για τη χρήση των τεσσάρων πιάνων αλλά και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας που τους διέθεσε τα άλλα δύο.

Ο Νίκος Ζαφρανάς αναφέρθηκε στα έργα που θα ερμηνευτούν. “Έχουμε ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη “Typewriter Tune” που γράφτηκε ειδικά για το σχήμα, τους ελληνικούς χορούς του Ν. Σκαλκώτα, το κονσέρτο για τέσσερα πιάνα και ορχήστρα εγχόρδων του Μπαχ στο οποίο θα συμμετέχει η Συμφωνική, το έργο του Γκέρσουιν “Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι”, τρία τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι με τη Μικτή Χορωδία και τέλος ένα ανθολόγιο μονόλεπτων έργων Ελλήνων συνθετών”.

Το Piandaemonium στελεχώνεται από τους: Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, Αντώνη Ανισέγκο, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Νίκο Ζαφρανά, Χρήστο Λενούτσο, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανο Νάσο, Χρήστο Νούλη, Αντώνη Σελεμίδη, Κώστα Χάρδα.

Ως καλλιτεχνική συνθήκη, το Piandaemonium επαναπροσδιορίζει το πιανιστικό ηχητικό τοπίο, μέσω της ακουστικής συνύπαρξης έξι πιάνων, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό χώρο, πλουτίζοντας και αναδιαμορφώνοντας την αντίληψη του ακροατή για τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Η προπώληση συνεχίζεται: Πέμπτη & Παρασκευή 12/12, ώρες 10:00-22:00, από το γκισέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ισόγειο), Σάββατο 13/12  & Κυριακή 14/12, ώρες 11:00-15:00 από το γκισέ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ισόγειο). Τιμές εισιτηρίων 15 και 10 ευρώ.

diavasinet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ