ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

σαχινιδηςΧωρίς να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα παραμείνει στο σημερινό ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου ή αν θα συμμετάσχει σε άλλο πολιτικό σχήμα ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος και πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, για μια ακόμη φορά, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Π. Τσίμα, πήρε σαφείς αποστάσεις από την πολιτική και το σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο συγκεκριμένος διάλογος με τον Π. Τσίμα έχει ως εξής:

 Αν πάμε, δηλαδή, σε εκλογές έτσι όπως τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα  θα πάμε, υπάρχει περίπτωση εσείς να κατέβετε με άλλο κόμμα από το σημερινό ΠΑΣΟΚ;

Αναφέρεστε σε μένα προσωπικά.

Ναι.

Θα έχετε παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις που έχω κάνει δημόσια, αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο χώρο μου.

Ναι.

Έχω υπερασπιστεί κι έχω υποστηρίξει την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Δε σας το κρύβω, ότι πάντοτε μέσα στο μυαλό μου είχα την ιστορική εμπειρία που βίωσε το Εργατικό Κόμμα της Αγγλίας, το οποίο κάποια στιγμή αφού απαξιώθηκε στη συνείδηση των Άγγλων ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος κατάφερε, μέσα από μία διαδικασία ανασυγκρότησης και μια αλλαγή, μια προσθήκη τoυ “Nέου” που έβαλε μπροστά από το «Labour» τότε ο Tony Blair, να αναδείξει για πολλά χρόνια ξανά το Εργατικό Κόμμα στην εξουσία και να βγάλει και δύο Πρωθυπουργούς. Τις απόψεις αυτές τις έχω διατυπώσει στα όργανα του κόμματος, τις έχω διατυπώσει και δημόσια. Την επομένη των εκλογών, των Ευρωεκλογών του Μαΐου, είχα πει πάλι στα όργανα «ας μην μπερδέψουμε το φιλί που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι. Αν είναι φιλί αποχαιρετισμού ή φιλί ζωής». Από εμάς εξαρτάται να μην είναι «φιλί του αποχαιρετισμού».  Η εκτίμηση μου είναι ότι όλες οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τον Ιούνιο και μετά δεν ενεργοποιούν, δεν κινητοποιούν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στο παρελθόν ήταν με το ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι αποστασιοποιημένες.

Δια ταύτα.

Επομένως, αυτό που είπα με πρόσφατη δήλωσή μου είναι, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μία διαδικασία ανασυγκρότησης μέσα από ένα συνέδριο που θα κινητοποιήσει αυτή τη στιγμή όλες αυτές τις ανενεργές δυνάμεις. Αυτήν την άποψη υπερασπίζομαι, την έχω καταθέσει και θα συνεχίσω να την υπερασπίζομαι.

Ωραία. Το ερώτημα μου είναι, αν το ΠΑΣΟΚ αυτό, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ακούσει τη συμβουλή σας, αν εσείς παρόλα αυτά θα μείνετε εκεί και θα συνεχίσετε να δίνετε τη μάχη ή θα μετακινηθείτε;

Ευελπιστώ, ότι όλες αυτές οι απόψεις που κατέθεσα και περιμένω να ακούσω και τους άλλους, διότι έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν και πολλοί συνάδελφοί μου μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν κι έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την ιστορική διαδρομή, να καταθέσουν κι αυτοί τις απόψεις τους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σωπάσει αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Όσοι έχουν αποστασιοποιηθεί και αγωνιούν για το μέλλον και για την πορεία των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας αλλά και αυτοί που είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί, θα πρέπει αυτή τη στιγμή όλοι να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να μιλήσουν, να τοποθετηθούν. Γιατί θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του και θα παλεύω μέχρι και την τελευταία στιγμή οι απόψεις τις οποίες έχω καταθέσει να αποκτήσουν «σάρκα και οστά», έτσι ώστε να δώσω μια άλλη προοπτική στο ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ