Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 1.000 € ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

σμλαρισαΤην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος των 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο των Σ.Μ Λάρισα, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης. Στην ερώτησή του ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Σουπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΒΕΕ» παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, με αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης και κατά συνέπεια και των εργαζομένων, μετά το κλείσιμο των 40 καταστημάτων και την μελλοντική μερική ή ολική πώληση της επιχείρησης.

Αποτέλεσμα 600 περίπου εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, να ζουν μέσα στην ανασφάλεια, δυσκολευόμενοι να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του νοικοκυριού τους, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι που κινδυνεύουν με έξωση ή να τους διακόψουν το ρεύμα, το νερό κλπ.

Στη βάση των παραπάνω υπήρξαν δύο τριμερείς συμφιλιωτικές συσκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας στις 29/7/2014 και στις 6/8/2014, η μια εκ των οποίων έγινε υπό την προεδρεία του υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, όπου ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αιτήθηκαν εκτός των άλλων, την καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ, προς τους εργαζόμενους των «Σουπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΒΕΕ». Μάλιστα υπήρξε δέσμευση για παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου ως προς την προώθηση του αιτήματος της καταβολή του έκτακτου βοηθήματος. Έκτοτε παρήλθαν 5 μήνες και όχι μόνο δεν υπήρξε ικανοποίηση του αιτήματος αλλά και στο Υπουργείο ουδείς γνωρίζει για το θέμα. Οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα ανησυχούν, περιμένοντας μια ανάσα μπροστά και στις γιορτές, έστω και από το μικρό αυτό ποσό που δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός ότι θα τους καταβληθεί και αισθάνονται πως τους περιπαίζουν και τους κοροϊδεύουν.

Ερωτάται ο κ. υπουργός εάν θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του για καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο των «Σουπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΒΕΕ» όπως είχε υποσχεθεί προ 5μήνου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ