ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΕΚΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

bekos5To Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, συναυλία με τον Ευριπίδη Μπέκο στο νέο του project ”Έλξεις”. Πρόκειται για μια νέα πρόταση όπου παρουσιάζονται τα τραγούδια της δισκογραφίας που ως τώρα συνδημιούργησε με τον πατέρα του Θωμά Μπέκο (“QUARK” και “Περι Μπάζων και Λοιπών Απορριμμάτων” με συμμετοχές Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ζερβουδάκη, Γ. Ζουγανέλη, Ψαραντώνη, Λ. Μαχαιρίτσα κ.α.) αλλά και κάποια από τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στον νέο δίσκο που ετοιμάζουν.

Τα τραγούδια των Θ.&Ε. Μπέκου πλαισιώνονται από συνθέσεις του Ευριπίδη για πιάνο όπου το DNA της τροπικής και δημοτικίζουσας μουσικής που κυριαρχεί στους δίσκους τους εμποτίζεται με στοιχεία της δυτικοευρωπαικής μουσικής και της jazz αγγίζοντας τα όρια του ελεύθερου πειραματικόυ αυτοσχεδιασμού. Παρουσιάζεται ακόμη και μια σειρά διασκευών γνωστών ελληνικών μελωδιών προερχόμενων είτε από την παραδοσιακή ή την λαική μουσική φιλολογία των τελευταίων 50 χρόνων.

Ο Ευριπίδης Μπέκος στο πιάνο και τα synths μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών – ερμηνευτών παρουσιάζει το project ”Έλξεις” σε ένα πρόγραμμα δύο περίπου ωρών. Παίζουν οι μουσικοί: Θανάσης Καρυπίδης (βιολί),  Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά-τύμπανα), Παντελής Ζεμπίλης (τραγούδι), Παυλίνα Θεοδόση (βιολοντσέλο) με συμμετοχή του Θεμιστοκλή Μπέκου στο πιάνο.

Ώρα έναρξης: 21:30. Είσοδος: 5€

Λίγα λόγια για τον Ευριπίδη Μπέκο

Ο Ευριπίδης Μπέκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής και πιάνο έχοντας λάβει τα πτυχία της Αρμονίας, της Αντίστιξης και της Φυγής. Είναι απόφοιτος Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει τη μουσική στους δίσκους “Των Αγγέλων το Κρασί” (2006), “Περι Μπάζων και Λοιπών Απορριμμάτων” (2008) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη με συμμετοχή του Β. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ζουγανέλη και “Quark” (2012) με συμμετοχές Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Ψαραντώνη, Δ. Τσακνή, Γ. Ζουγανέλη, Θ. Κοτονιά κ.α. Έχει εμφανιστεί με τον Δ. Ζερβουδάκη σε σειρά ζωντανών εμφανίσεων στη μουσική σκηνή “Μετρό” της Αθήνας ως πιανίστας την περίοδο 2009-10.

Επίσης έχει συνθέσει σύγχρονη μουσική δωματίου, ορχηστρική μουσική, μουσική για κιν/φο και τραγούδια. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2012 – 6ο Εργαστήρι Σύγχρονης μουσικής Μ.Μ.Θ.), από την Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης (2014 – Ιώδης Γη), την Μαθητική Συμφωνική ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, στο ετήσιο φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης K.Ο.Θ. Underground (2012 – έργο Μυθοπλασία, συνολο Violoncellissimo), όπως επίσης και σε άλλους πολιτισκούς χώρους. Το 2010, το έργο του “Ηώς” απέσπασε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό Σύνθεσης και Ποιητικής του Τμήματος Μουσ. Επιστ. & Τέχνης.

Τέλος, από τις αρχές του 2015 θα αρχίσουν οι παρουσιάσεις μιας νεας συναυλιακής πρότασής του, με γενικότερο τίτλο “Ελξεις” όπου επιχειρείται μια γεφύρωση λόγιας και λαικής – κοσμικής παράδοσης με νέες προσεγγίσεις τόσο στα τραγούδια της υπάρχουσας δισκογραφίας του όσο και σε γνωστές μελωδίες διατυπωμένες και πλαισιωμένες από “ανατρεπτικά” ηχητικά περιβάλλοντα.

Πληροφορίες

Ευρπίδης Μπέκος 6974-674273, evrisbec@live.com

Θωμάς Μπέκος 6980-726523, 2410-554410

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com