ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ

τσιπραςομιλιαΤη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών, εξέφρασε σήμερα από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ζητώντας ισχυρή εντολή από τους πολίτες αλλά και συμμαχίες για να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση  της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, για να ξαναβρεθεί η χώρα σε δρόμους αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε ο λαός δεν αντέχει άλλο αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και ούτε ανέχεται τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο να αντικαθιστούν την πολιτική με την παραφροσύνη. Μάλιστα τους προειδοποίησε ότι ο χρόνος για τα παραμύθια του φόβου που σερβίρουν τελείωσε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να περιμένει, αφού ο λαός δεν αντέχει άλλο και ζητά επανόρθωση της πατρίδας μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση.

«Δεν μας επιτρέπει η ηθική της αριστεράς να γίνουμε μία από τα ίδια» τόνισε ο κ. Τσίπρας καλώντας το λαό να προχωρήσει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ για τη σωτηρία της πατρίδας.

τσιπραςομιλια2Αναφερόμενος στις ψηφοφορίες για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι βουλευτές θα κληθούν να εγκρίνουν όχι μόνο το πρόσωπο του προέδρου αλλά και τις καταστροφικές πολιτικές που προωθεί και απαιτεί η τρόικα.

«Οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν αν δέχονται να συνεχιστεί ο καταστροφικός δρόμος των περικοπών, της λιτότητας και της λεηλασίας.

Οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν εκλογές που θα είναι εκλογές λύτρωσης. Δεν είναι δυνατόν στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία να θεωρείται απειλή» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο λαός πλέον έχει το λόγο, αφού με την αντίστασή του και τις αποφάσεις του θα φέρει την αλλαγή και θα ανοίξει το δρόμο για αλλαγές και στην Ευρώπη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνείδηση του χρέους του και των δυσκολιών και είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνες απέναντι στο λαό. Καλείται από τους Ελληνες όχι απλά να είναι εναλλαγή διακυβέρνησης, αλλά να αλλάξει την τύχη της πατρίδας.

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας και οι διεκδικήσεις μας στην Ευρώπη θα έχει πολλούς συμπαραστάτες. Θα διεκδικήσουμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα στη θέση του ισότιμου εταίρου στην Ε.Ε.

Αναγνωρίζουμε ότι χρωστάμε, αλλά το θέμα του χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι χρωστάμε αλλά πρέπει και κάποιοι άλλοι να αναγνωρίσουμν ότι χρωστάνε στην Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας.

ΑΝΟΙΓΜΑ

τσιπραςομιλια3Παράλληλα έκανε άνοιγμα σε πολίτες και πολιτικές δυνάμεις λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί πλατιάς ενότητας λαϊκής και δεν θα προχωρήσει σε διωγμούς. Θα ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση.

Στη στρατηγική της έντασης και του φόβου απαντάμε με την ενότητα του λαού, με τη συμμαχία των δυνάμεων που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και πάλι στις εξαγγελίες ου έκανε στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα έχει τρεις πυλώνες:

-Ανόρθωση της αξιοπρέπειας των πολιτών με μέτρα στήριξης πληγέντων από την κρίση, αλλά και επαναφορά της 13ης σύνταξης που θα σηματοδοτεί μια διαφορετική στρατηγική για την οικονομία., μια λογική τελείως διαφορετική από την λογική της εσωτερικής υποτίμησης.

-Μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας της οικονομίας, με την άρση της καταστολής, μέσα από ρυθμίσεις χρεών σε δημόσιο και ταμεία. Προωθείται ρύθμιση δίκαιη ανάλογα με το εισόδημα του καθένα. Εντάσσεται επίσης η ρύθμιση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Η χώρα χρειάζεται άλλη στρατηγική και όχι νέους φόρους. Χρειάζεται πάταξη της φοροδιαφυγής και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.

– Πρόγραμμα για στήριξη της εργασίας, με καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και αλλαγή των αντεργατικών πολιτικών.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα άρει αδικίες και θα επαναφέρει τη χώρα σε συνθήκες κανονικότητας υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το εφαρμόσει μακριά από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Θα πρέπει να γίνεται πλέον η ερώτηση στην κ. Μέρκελ τι θα κάνει αν κυβερνήσεις με ισχυρή εντολή πουν όχι στα προγράμματα λιτότητας.

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη συνέχεια προχώρησε σε παρουσίαση κάποιων αρχών για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας που συνοψίζονται στα εξής:

Στήριξη της εργασίας,

Ανάγκη στήριξης Μικρομεσαίων επιχειρήσεων μακριά από λογικές δημιουργίας μονοπωλίων

Επιδίωξη ο παραγόμενος πλούτος να μένει στον τόπο για να επανεπενδύεται

Χρήση όλων των εργαλείων δημόσιας πολιτικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Ανάγκη προστασίας του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.

Θα εξειδικευτούν αυτές οι αρχές στη Θεσσαλία, όπου δυστυχώς κυριάρχησαν πολιτικές που απέτυχαν. Είναι χωρίς παραγωγικό πρότυπο. Θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο ο αγροτικός τομέας που πρέπει να είναι βιώσιμος, για να συμβάλει στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Μίλησε ακόμη για στήριξη των υγιών συνεταιρισμών και για ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, αλλά και γι α μείωση του κόστους παραγωγής, με φθηνή ενέργεια.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για συλλογική προμήθεια εφοδίων αλλά και για συλλογική προώθηση των προϊόντων, ενώ αναφερόμενος στην κτηνοτροφία μίλησε για εθνική ανάγκη στήριξης των κτηνοτρόφων μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο που θα αντιμετωπίσει τα καρτέλ και τα κυκλώματα.

Τέλος έκανε λόγο για στήριξη της βιομηχανίας, με σύνδεσή της με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και μέσα από την καινοτομία, ώστε οι νέοι επιστήμονες να μείνουν στον τόπο τους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στον Αχελώο κ. Τσίπρας μίλησε και για το θέμα της διαχείρισης των νερών λέγοντας ότι θα βασίζεται στους παρακάτω άξονες:

Βελτίωση δικτύων,

Αποδοτικότητα έργων,

Αποθήκευση νερού και

Σημαντικές υποδομές

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε ότι η ντόπια διαπλοκή και οι τοκογλύφοι,νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, υποστήριξε ότι η ώρα της νίκης του λαού έφτασε με στόχο να ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπεια των ζωών μας αλλά και της πατρίδας.

Στη σημερινή εκδήλωση χαιρετισμούς και εισηγήσεις παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η επικεφαλής του «Δρόμου Ανατροπής» Ηρώ Διώτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ