ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

σκιΗ αδυναμία της επίσημης πολιτείας να καλύψει άμεσα τα έξοδα της διοργάνωσης του αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου ορειβατικού σκι στον Ολυμπο, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υφυπουργού κ. Ανδριανού, αλλά και της Γ.Γ. Αθλητισμού, οδηγούν την ομοσπονδία που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης να ακυρώσει τον αγώνα, προκαλώντας ένα σοβαρό πλήγμα τόσο στην περιοχή, όσο κυρίως στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Ολύμπου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και να αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό που απαιτείται για την πραγματοποίηση του αγώνα δεν ξεπερνά τις 20.000 €.

Η ανακοίνωση “βόμβα” των διοργανωτών του OLYMPUS Ski Mountaineering Team Race στη σελίδα τους στο facebook αναφέρει:

«Αγαπητοί Φίλοι του Ορειβατικού Σκι, Αθλητές και μέλη Σωματείων ΕΟΟΑ,

Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι αναγκαστήκαμε νε προβούμε στην ακύρωση του αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι της 21/22 Φεβρουαρίου 2015 στον Όλυμπο. Ο μοναδικός λόγος είναι η έλλειψη χρημάτων για να πληρωθούν τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές και οι υποχρεώσεις μας για τον έλεγχο αντι-ντόπινγκ και τη χρονομέτρηση στην Διεθνή Ομοσπονδία. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ας το αναλογισθεί η πολιτεία συνολικά και η Γ.Γ.Α ειδικότερα.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση όλων σας και την εθελοντική σας προσφορά».

Οτι και να πει κανείς είναι λίγο και μάλλον όλοι οι πολιτικοί της περιοχής που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει από το πρωί της Δευτέρας να αναζητήσουν και να δώσουν άμεσα λύση για να αποφευχθεί ο εξευτελισμός της χώρας, της Θεσσαλίας και της περιοχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ