ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΨΑΡΡΟΥ

STAGΠρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με ξεκάθαρο προσανατολισμό ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, Ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο), καταγράφοντας μαρτυρίες κατοίκων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του πολυτιμότερου αγαθού στη ζωή, η Νέλλη Ψαρρού και η δημιουργική της ομάδα μάς μεταφέρουν στην καρδιά ενός άγνωστου πολέμου ο οποίος έχει ξεκινήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη : την διεκδίκηση του νερού.

•Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος που διατρέχει τη ζωή και την ευημερία μας, ειδικά σε μια συγκυρία όπου όλα τα βασικά αγαθά μπαίνουν στο στόχαστρο της ιδιωτικής κερδοσκοπίας. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. 

•Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ.O πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.

•Οι Σταγώνες έκαναν πρεμιέρα στη Μεγάλη Παναγιά στις Σκουριές Χαλκιδικής τον Μάρτιο του 2014, προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Μάιο η ταινία διατίθεται ελεύθερα και προβάλεται σε όλη την Ελλάδα χωρίς αντίτιμο, με προβολές σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, εκπαιδευτικές αίθουσες, συλλόγους κτλ.

<Κυριακή 14 Δεκεμβρίου,στις 20.00 το ντοκιμαντέρ

«ΣΤαγώνες» της Νέλλης Ψαρρού, στην ΕΡΤ3>

Έρευνα, σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή: Νέλλη Ψαρρού 
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέλλα Μελιγκουνάκη
Μοντάζ: Γιάννης Φραγκουλάκης 
Επικοινωνία, υποστήριξη παραγωγής: Παντελής Παντελόγλου 
Μουσική: Χρήστος Γαρμπιδάκης – Dergar 
Μοντάζ teaser: Μιχάλης Αλεξάκης
Γραφιστικά υλικού προβολής: Άγγελος Πουλιάσης

ertopen.com

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ