ΚΑ;ΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ

ΤΕΙΛΑΡΙΣΑΣΣυνεδριάζει αύριο Τρίτη 16/12 η Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ανάμεσα στην ημερήσια θεματική διάταξη θα συζητηθεί κείμενο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που κατατέθηκε στην Συνέλευση στις 14-11-2014. Με αφορμή την αυριανή συνέλευση τα στελέχη του ΜΑΣ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Περιμένουμε την τοποθέτηση από το σώμα της Συνέλευσης επί των θεμάτων που έχουν σχέση με τα αιτήματά μας για:

1)            Πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, στο ύψος των αναγκών, για την κάλυψη των ωρών διδασκαλίας από αυτούς. Τονίζουμε ότι έως τώρα πολλές ώρες καλύπτονται από έκτακτο προσωπικό, το οποίο προσλαμβάνεται από εξάμηνο σε εξάμηνο, με τις ανάλογες συνέπειες και δυσκολίες που συναντώνται λόγω αυτής της τακτικής.

2)            Μέτρα που θα πάρει η Συνέλευση του ΤΕΙ, σε σχέση με το ζήτημα της απορρόφησης των σπουδαστών που βγαίνουν σε πρακτική άσκηση. Διεκδικούμε άμεση απορρόφηση όλων των σπουδαστών που θέλουν να βγουν σε πρακτική, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής να αμείβονται με το βασικό μισθό και όχι με το καθεστώς των 176€.

3)            Δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ, με μοναδική προϋπόθεση την επίδειξη πάσο. Απομάκρυνση του ιδιώτη που διαχειρίζεται τη λέσχη σίτισης και εξ’ ολοκλήρου διαχείριση αυτής από το ΤΕΙ, με τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν ζητήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τον καλό υγειονομικό έλεγχο του χώρου.

4)            Την κατάργηση του χαρατσιού των 150€ κ 400€ που πληρώνουν οι εστιακοί σπουδαστές. Καμία δίωξη σπουδαστή που προέρχεται από τον αντιδραστικό κανονισμό των εστιών, ο οποίος έχει ψηφιστεί από τη Συνέλευση του ΤΕΙ. Κατάργηση των παραγράφων 3-4-5-6 του Άρθρου 9 και του Άρθρου 11 του κανονισμού που προβλέπουν το χαράτσι αυτό, αλλά και τα απαράδεκτα άρθρα που προβλέπουν μία σειρά απαγορεύσεις μεσαίωνα, που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας (απαγόρευση βραδύνων επισκέψεων, χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου κ.α. )

Καλούμε όλους τους σπουδαστές αύριο Τρίτη και ώρα 11:45 (όπου αναμένεται να συζητηθεί το εν λόγω κείμενο), έξω από το Αμφιθέατρο του Συνεδριακού, σε κινητοποίηση την ώρα που θα συνεδριάζει η Συνέλευση του ΤΕΙ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ