ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

R567Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από αγωγή και μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Γιώργος Κουρής.

Η αγωγή αφορούσε σχετική τοποθέτηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, σε εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, με την οποία κατηγορούσε τον κ. Κουρή ως εγκέφαλο της υπόθεσης των ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Πρωτόπαππας είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο, συμμετέχοντας μάλιστα στην διαπραγματευτική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρας μας, στις πρόσφατες διαβουλεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι, που κάποιοι θεωρούν προπομπό των ραγδαίων εξελίξεων που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο κ. Πρωτόπαπας καλείται να πληρώσει ως ηθική βλάβη 30.000 ευρώ συν τους τόκους για μια τριετία καθώς και τα έξοδα της δίκης καταδίκασε το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον πρώην υπουργό Χρήστο Πρωτόπαπα για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Κουρή.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Πρωτόπαπας είχε χαρακτηρίσει τον Γ. Κουρή ως τον «φυσικό αυτουργό της ιστορίας των ομολόγων».

«Ο ισχυρισμός αναληθών περιστατικών δεν συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά στην παραπληροφόρησή τους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του δικαστηρίου.

paraskhnio.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ