ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ

7Οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν στην καφετέρια του Σίδνεϊ και φέρονται να έβαλαν τέλος στην πολύωρη ομηρία δεκάδων πολιτών από ένοπλο. Στο χώρο ακούστηκαν πυροβολισμοί και στη συνέχεια έσπευσαν σωστικά συνεργεία που απομάκρυναν πολίτες με φορεία, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση ήταν ορατές οι επί τόπου προσπάθειες ανάνηψης σε τραυματία. 

Η επέμβαση έγινε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), δηλαδή μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας (Δευτέρας).

Σύμφωνα με το Sky News τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς να είναι γνωστή η ακριβής κατάστασή τους. Σε δύο από αυτούς οι διασώστες προσπαθούσαν να κάνουν καρδιακή ανάνηψη στην είσοδο του καφέ, πριν τους απομακρύνουν.

Επίσης, τουλάχιστον ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων φαίνεται ότι έχει τραυματιστεί, καθώς καταγράφηκε να έχει αίματα στο κεφάλι, κατά την ίδια πηγή.

Ιρανός ένοπλος, πιθανότατα υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, κρατούσε από τις 9 το πρωί (τοπική ώρα) άγνωστο αριθμό ομήρων (πηγές τους προσδιορίζουν σε περίπου 30) απειλώντας ότι έχει τοποθετήσει βόμβες.

Τουλάχιστον πέντε όμηροι είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν κατά τη διάρκεια της ομηρείας, ανάμεσα στους οποίους, όπως έγινε γνωστό αργά το μεσημέρι, ένας ομογενής δικηγόρος.

Τα φώτα της καφετέριας παρέμεναν κλειστά τις τελευταίες ώρες και στο σημείο επικρατεί πλήρες σκοτάδι, καθώς αυτή την ώρα στην Αυστραλία έχει πέσει η νύχτα.

Περισσότερα:ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ