ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ ΖΙΑΦΕΤΙ ΣΤΟ “ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ”

ΣΑΛΈΑςΖιαφέτι είναι το συμπόσιο, το φαγοπότι, το ξεφάντωμα, το γλέντι. Ζιαφέτι στο Ζαγόρι είναι όταν μαζεύονται 25-30 άτομα, βάζουν ένα αρνί σε καφενείο νύχτα και σου λένε «έλα».

Σε παραδοσιακό λοιπόν ζιαφέτι θα γίνει και η συνάντηση των μελών της διαδικτυακής ομάδας ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ στον Αμπελώνα Λάρισας, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 στην ταβέρνα «Σαν Παραμύθι » 10χλμ Λάρισας – Αμπελώνα, πάντα στα σκέτα φυσικά και μουσική συντροφιά θα είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές, παραδοσιακές και συνάμα αυθεντικές μουσικές κομπανίες του Ζαγορίου σε πλήρη σύνθεση:

ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΑΡΡΕΑ

απο την Ντοβρά (Ασπράγγελοι) Ζαγορίου.

Κλαρίνο: Λευτέρης Σαρρέας

Λαουτο : Σωτήρης Καραγιάννης

Ντεφι : Απόστόλος Παππάς

Βιολί : Δημήτρης Μπόγδος

Τραγούδι : Βαγγέλης Νούσης

Παίζουν και τραγουδούν όλοι μαζί πολυφωνικά, όπως παλιά στα σκέτα (χωρίς μικρόφωνα)

Η εκδήλωση θα αρχίσει ακριβώς στις 21.45 το βράδυ.

Το πρώτο μέρος, για περίπου 45 λεπτά , δεν θα έχει χορό καθώς η κομπανία θα προσδώσει το ηχόχρωμα της, ενώ μετά θα εξελιχθεί σε παραδοσιακό ηπειρώτικο-ζαγορήσιο γλέντι μέχρι το πρωί.

Η ατομική συμμετοχή είναι 10 ευρώ κατά την είσοδο. Η κομπανία λειτουργεί με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο των κερασμάτων (”χαρτούρα’).

Επιπλέον, μόνο για όποιον επιθυμεί να δειπνήσει, έχουμε συμφωνήσει μια ενδεικτική, μή υποχρεωτική πρόταση ενός ατομικού πλήρους Χριστουγεννιάτικου μενού των 12 ευρώ με φαγητό, σαλάτες, κρασί, αναψυκτικό ,φρούτο, γλυκό και επιδόρπιο. Εναλλακτικά, αν κάποιος επιθυμεί κάτι διαφορετικό πέρα τούτου του πλαισίου, μπορεί να το συνεννοηθεί ελευθερα με τη διεύθυνσή της ταβέρνας . Σε αυτην την περίπτωση υπάρχει συμφωνία για έκπτωση 10% στις τιμές του τιμοκαταλόγου

Η βραδυά είναι αμιγώς ιδιωτικού χαρακτήρα και διοργανώνεται απο τη διαδικτυακή ομάδα ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ στα πλαίσια συνάντησης των μελών της ομάδας και για όλους του λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής με μέγιστη πρόβλεψη αριθμού συμμετεχόντων 60 ατόμων. Σημειωτέον ότι όσοι παραβρεθούν θα αποδέχονται την φιλοσόφία και τις αρχές της ομάδας που είναι η ομοιογένεια , το ομαδικό κέφι μαζί με το μέγιστο σεβασμό στη δημοτική μουσική και παράδοση , τον ήχο, τους καλλιτέχνες, τον παραδοσιακό τρόπο γλεντιού και η αποφυγή της οχλαγωγίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στον τηλεφωνικό αριθμό 6944250307 (μόνο βραδυνές ώρες 21.00- 00:00 δίχως απόκρυψη αριθμού). Λαμβάνονται υπόψιν αποκλειστικά και μόνο τηλεφωνικές κρατήσεις. Η βραδιά θα ηχογραφηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ