Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Επικαλείται οφειλή του δήμου προς το δημόσιο που αμφισβητήθηκε από το 2010

λαρισα_δημοςΗ αντίληψη ότι η ελληνική γραφειοκρατία είναι παράλογη και απρόβλεπτη επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην περίπτωση των 287 εργαζομένων του δήμου Λαρισαίων οι οποίοι δικαιούνται εκλογική αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Μαϊου, αλλά δεν μπορούν να την εισπράξουν επειδή το ελληνικό δημόσιο δέσμευσε τα χρήματα που δικαιούνται επειδή ο δήμος Λαρισαίων φαίνεται να έχει οφειλή προς το δημόσιο, την οποία όμως αμφισβήτησε τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν δημοτική αρχή.

Το θέμα ανέδειξαν σήμερα πριν από λίγο στην ενημερωτική εκπομπή του mega, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Κουκούλης, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νταής, κάνοντας λόγο για παράλογη απαίτηση του δημοσίου, οποία όμως στερεί από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ένα ποσό της τάξης των 170 ευρώ και μάλιστα αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όπως εξήγησε ο κ. Νταής, το 2010 όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε ότι κατά λάθος δόθηκαν στο δήμο Λαρισαίων 497.000 ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για έργο στο ΧΥΤΑ και ως εκ τούτου τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στο δημόσιο. Κατά της απόφασης ο δήμος προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο που αρχικά τον δικαίωσε και μέχρι την τελική δικαίωση απομένει η απόφαση της ολομέλειας του οργάνου.

Δυστυχώς όμως στη μέση αυτής της διαμάχης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι που βάσει των αποφάσεων του επιτρόπου που ελέγχει τα εντάλματα στη Λάρισα, δεν θα πληρωθούν μέχρι να λήξει αυτή η διαμάχη.

Μήπως όμως αντί να βγαίνουν στα κανάλια και να δημοσιοποιούν τον πόνο τους οι εργαζόμενοι και ο κ. Νταής πρέπει να αναζητήσουν πιο δραστικά μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ