ΜΑΣ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

TEIΒολές κατά των μελών της συνέλευσης του ΤΕΙ επειδή δεν ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απόφαση για το αν θα παραμείνουν ή θα αποβληθούν από τις εστίες του ΤΕΙ 5 συμφοιτητές τους, θέλοντας να συνεχίζουν τη συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη που δεν θα γίνονται μαθήματα στο ίδρυμα, εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ, κατηγορώντας και τον πρόεδρο της εφορείας των εστιών επειδή δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα σε σπουδαστή.

Μάλιστα προειδοποιούν ότι αν χρειαστεί θα κάνουν Χριστούγεννα στις εστίες για να δικαιωθούν οι συμφοιτητές τους. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

“Μετά από 2ωρη συνεδρίαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ, επί του θέματος σε σχέση με τις εξελίξεις στις εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τις 5 διώξεις συναδέλφων μας από τις αυτές, το διοικητικό όργανο του ΤΕΙ αποφάσισε να μην πάρει καμία απόφαση σήμερα!!! και να συνεχιστεί η συνεδρίαση την Τρίτη 23/12/2014. Προτίμησαν να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση σε μέρα που στο ΤΕΙ δεν πραγματοποιούνται καν μαθήματα! Που οι σπουδαστές (και οι εστιακοί προφανώς) επιστρέφουν στις οικογένειες τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Φοβούνται την αλληλέγγυα στάση των συναδέλφων σπουδαστών, το τείχος αντίστασης που σηκώνεται, απέναντι στον αντιδραστικό κανονισμό των εστιών που αυτοί ψήφισαν και θέλουν να επιβάλλουν, έχοντας στο νου τους, τα μελλοντικά σχέδια της επιχειρηματικής δράσης μέσα στο ΤΕΙ.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Οικονομικού Διευθυντή του ΤΕΙ και διορισμένο Πρόεδρο της εφορείας εστιών, για μη πληρωμή των δεδουλευμένων του ενός από τους 5 διωκόμενους σπουδαστές που απασχολήθηκε από το ΤΕΙ, τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. Με πρόσχημα -και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει- το ότι ο σπουδαστής δεν είχε πληρώσει το χαράτσι που προβλέπει ο εν λόγω κανονισμός. Απαιτούμε να του δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα!

Περίσσεψε η δόλια προσπάθεια διαβολής των εκπροσώπων, η τακτική του «διαίρει και βασίλευε»  που επιχειρήθηκε ανάμεσα στους σπουδαστές. Όλα τα παραπάνω έπεσαν στο κενό. Την ίδια ώρα που υποκρίνονται ότι δρουν «για το καλό των σπουδαστών», θέλουν να στερήσουν τις σπουδές από τους σπουδαστές, διώχνοντας τους. Ως απάντηση μάλιστα στα παραπάνω, σπουδαστής από τις εστίες, έδωσε τα κλειδιά του δωματίου του, στον Πρόεδρο του ΤΕΙ! Και του παραχώρησε το δωμάτιο του για λίγες μέρες, ώστε να δει από πρώτο χέρι πια είναι η πραγματική κατάσταση της διαμονής εκεί.

Περίσσεψε επίσης η προσπάθεια ανάθεσης των ευθυνών, από τη Συνέλευση του ΤΕΙ, προς πάσα κατεύθυνση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Παρόλο που η ίδια η Συνέλευση συναινεί από τη στάση που κρατάει, έχει υπηρετήσει και εφαρμόσει, όλα τα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί τα προηγούμενα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τις πολιτικές της Ε.Ε. που υλοποιούνται και μέσα στο ΤΕΙ.

Ήταν πολύ συγκεκριμένη η τοποθέτηση του Προέδρου, που εκτός των άλλων ανέφερε, ότι με την παρούσα οικονομική κατάσταση, που απορρέει από τον προϋπολογισμό δηλαδή που ενέκρινε το κράτος, υπάρχει αμφιβολία για τον αν θα λειτουργεί το ΤΕΙ το έτος 2015! ( Εμείς γι αυτό παλεύουμε, για να μην κλείσει το ΤΕΙ)

Έγινε ξεκάθαρο στη Συνέλευση, από τους σπουδαστές, ότι διεκδικούμε να τροποποιηθεί ο αντιδραστικός κανονισμός των εστιών. Να καταργηθούν τα άρθρα που προβλέπουν το χαράτσι των 150€ και 400€, καθώς και τα λοιπά άρθρα σε σχέση με τις απαράδεκτες απαγορεύσεις προς τους εστιακούς.

Δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε πίσω! ΔΕΝ θα δεχτούμε καμία δίωξη εστιακού με το παρόν καθεστώς, που απορρέει από τον αντιδραστικό κανονισμό.  Αν χρειαστεί θα κάνουμε Χριστούγεννα στις εστίες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ