Ν.Υ.Τ.: ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

σαμαραςΔεν είναι μόνο ο Κώστας Μπακογιάννης το όνομα του οποίου, συζητιέται στα πηγαδάκια των βουλευτών της ΝΔ για διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά. Υπάρχει και άλλος από την οικογένεια Μητσοτάκη που, προαλείφεται για αρχηγός της ΝΔ: Πρόκειται για τον υπουργό Διοικητικής  Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει την εμφάνισή του ως υποψήφιος διάδοχος του σημερινού αρχηγού της ΝΔ μέσω δημοσιεύματος των New York Times.

Συγκεκριμένα, ο Ούγκο Ντίξον που συνεργάζεται με το Reuters, γράφει στους New York Times:  «Ενδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μην καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς οι συμβιβασμοί στους οποίους θα αναγκαστεί να οδηγηθεί θα προκαλέσουν αντιδράσεις στην αριστερή πλευρά του. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα πάει σε δεύτερες εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί σε αυτές και ίσως τότε οι συντηρητικοί κάνουν το comeback – ειδικά αν στη θέση του αντιδημοφιλούς Σαμαρά βάλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι νεότερος και πιο κεντρώος».

Και προσθέτει: «Η αντικατάσταση του Σαμαρά θα είναι η καλύτερη λύση. Αν και ο Σαμαράς είναι προτιμότερος από τον Τσίπρα, εντούτοις αποδείχθηκε ένας ασταθής πολιτικός. Υποσχέθηκε πως η Ελλάδα θα βγει νωρίτερα από το Μνημόνιο, μια κίνηση που τρόμαξε τις αγορές και έκανε απίθανη την ”καθαρή” έξοδο της χώρας. Ήταν ένα κακό timing, καθώς η Ελλάδα μόλις είχε στρίψει από την τρομερή ύφεση. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στη θεά Τύχη. Κάποιες φορές έφερνε καλή τύχη και κάποιες άλλες κακή. Η Τύχη καταδιώκει πάλι τη χώρα. Το πολιτικό ρίσκο έχει εκτοξευτεί. Τα σενάρια και υπο-σενάρια έχουν πολλαπλασιαστεί. Ένα από αυτά λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκιστικές πολιτικές του θα αναλάβουν την κυβέρνηση, κάτι που θα είναι καταστροφικό. Αλλά αυτό δεν θα είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ήδη, άλλα σενάρια, αρχίζουν να σχηματοποιούνται», καταλήγει ο Αμερικανός αναλυτής.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ