ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

κουτσιναςΑποδεικνύοντας ότι όλος ο αγώνας που έκανε το προηγούμενο διάστημα για να πιέσει τους αρμόδιους στα υπουργεία να εκταμιεύσουν τα χρήματα που έπρεπε ώστε να εισπράξουν οι καθαρίστριες των σχολείων δεδουλευμένα τους, ήταν από πραγματικό ενδιαφέρον και όχι άσφαιρα πυρά για εντυπωσιασμό, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β/βαθμιας εκπαίδευσης του δήμου Τυρνάβου Δ. Κουτσίνας,

κατάφερε το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να υπάρξει κάποια κρατική επιχορήγηση, να εξασφαλίσει χρήματα για την πληρωμή των μισθών που δικαιούνται οι καθαρίστριες των γυμνασίων και λυκείων του δήμου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πάλι με παρέμβαση του κ. Κουτσίνα τον Οκτώβριο πληρώθηκαν οι καθαρίστριες του μισθό του Ιουνίου, ενώ την ίδια περίοδο χωρίς κρατική επιχορήγηση και πάλι κατάφερε να πληρώσει και το ΙΚΑ των καθαριστριών, αλλά και το πρόστιμο που επιβάλει το ΙΚΑ στο δήμο, έστω και αν το κράτος καθυστερεί να στείλει χρήματα για την πληρωμή των ταμείων, και αυτό είναι ένα από τα πολλά παράλογα στη σχέση κράτους – δήμων.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Κουτσίνας σημείωσε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη της σχολικής επιτροπής μέλημά του ήταν να ταχτοποιηθεί η ασφάλιση των καθαριστριών να εξασφαλιστούν χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων να γίνει η προμήθεια των καυσίμων και φυσικά να πληρωθούν οι μισθοί των καθαριστριών.

Μάλιστα διευκρινίζει ότι η πολιτεία μέχρι σήμερα αν εξαιρέσει κανείς ότι στις 3-4 Νοεμβρίου κατέβαλε τα χρήματα για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των καθαριστριών για το μήνα Ιούνιο, δεν έχει δώσει χρήματα ούτε για τη θέρμανση των σχολείων ούτε και για τη μισθοδοσία των καθαριστριών με αποτέλεσμα η σχολική επιτροπή να προσπαθεί εκ των έσω να αντιμετωπίζει τα ζητήματα.

“Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα ζητώντας την παρέμβαση των βουλευτών, της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ για να έλθουν έγκαιρα τα χρήματα, μέχρι σήμερα μόνο ο βουλευτής κ. Δ. Γελαλής ανταποκρίθηκε”, σημειώνει ο κ. Κουτσίνας που δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη στάση των συνδικαλιστικών οργάνων της αυτοδιοίκησης.

Αν μη τί άλλο πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Κουτσίνα ο οποίος φαίνεται ότι έχει κάνει σημαία του την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων ευθύνης του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ