ΠΟΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

S45RΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία έχουν ανακαλύψει ότι οι άνδρες που απολαμβάνουν την κατανάλωση πικάντικων τροφίμων έχουν πράγματι υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.

Η μελέτη, με τον ταιριαστό τίτλο «Μερικοί το προτιμούν καυτό», δείχνει ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης, η οποία οδηγεί σε αύξηση των «αντρικών» χαρακτηριστικών.

“Οι μεγαλύτερες ποσότητες τεστοστερόνης σχετίζονται με χαρακτηριστικά που έχει το τυπικό «άλφα» αρσενικό, όπως επιθετικότητα, απερισκεψία και μεγάλη σεξουαλική επιθυμία. 

Τα αποτελέσματα αυτά είναι σύμφωνα και με άλλες έρευνες που δείχνουν οτι η τεστοστερόνη συνδέεται με την ανάληψη ρίσκων οικονομικών, σεξουαλικών και συμπεριφοράς,” είπε ο συγγραφέας της μελέτης Laurent Begue στη the Telegraph. “Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει ανάληψη ρίσκου και στη γεύση. Είναι επίσης πιθανό η τακτική κατανάλωση πικάντικων τροφίμων να συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης, αν και μέχρι στιγμής αυτό έχει αποδειχθεί μόνο σε τρωκτικά.”

«Είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα» σχετικά με την σύνδεση των πικάντικων τροφίμων και της τεστοστερόνης, μια που θα μπορούσαν να είναι και βιολογικοί αλλά και πολιτιστικοί οι λόγοι που υπάρχει.

Κάποιες κοινωνίες -για παράδειγμα- συνδέουν την πικάντικη γεύση με την αρρενωπότητα, με αποτέλεσμα οι άνδρες να αισθάνονται πίεση ώστε να καταναλώνουν πολύ πικάντικα τρόφιμα για να αποδείξουν ότι είναι …άξιοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ