ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ

Δείτε τι έλεγε στις 28 Ιουνίου 2011 για την τρομοκράτηση του λαού αλλά και για τα μνημόνια

σαμαρας«Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω» λέει ο λαός και στην περίπτωση του πρωθυπουργού της χώρας η ρήση ταιριάζει γάντι. Και αυτό γιατί το 2011 στις 28 Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς στη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο, όταν το ΠΑΣΟΚ που τότε κυβερνούσε απειλούσε με χρεοκοπίες και πάει λέγοντας αν δεν ψηφιζόταν το πρόγραμμα ο τότε αρχηγός της ΝΔ και νυν πρωθυπουργός μιλούσε για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου.

Δείτε τι έγραφε τότε σχετικό ρεπορτάζ του skai.gr:

Το μεσοπρόθεσμο θα φέρει τη χρεοκοπία πιο κοντά καθώς θα οδηγήσει στην παράλυση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε, η παράταξή του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, το οποίο χαρακτήρισε ανεδαφικό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο.

Ο κ. Σαμαράς θύμισε στον πρωθυπουργό ότι επιχειρήθηκαν διορθωτικές κινήσεις, όμως τις «τορπίλισε» ο Γιώργος Παπανδρέου, αρνούμενος κάθε συναίνεση.

Ακόμα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ επικαλείται ως επίτευγμα τη μείωση του χρέους, αλλά έχει αφήσει απλήρωτες υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα η πραγματική μείωση να είναι η μισή από αυτή που λέει η κυβέρνηση. «Τα τρία τέταρτα των θυσιών πήγαν χαμένα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ωστόσο, είπε ότι η ΝΔ συμφωνεί με τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης και με ορισμένα από τα εργαλεία, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η περιστολή των δαπανών και η περιστολή της σπατάλης.

Πάντως τόνισε ότι έχουν σοβαρές διαφωνίες, ειδικά στο φορολογικό σύστημα και ζήτησε την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, που να το αντέχει όμως η κοινωνία.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «πολιτική σας δε θα αποτύχει, έχει ήδη αποτύχει. Αυτό δεν το προβλέπουμε εμείς, το αποδεικνύουν οι αριθμοί και το γράφει η πλειονότητα του ξένου Τύπου».

Σχολιάζοντας το δίλημμα «μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», είπε ότι πέρυσι η κυβέρνηση έλεγε «μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αποδείχτηκε ότι το μνημόνιο έφερε πιο κοντά τη χρεοκοπία». Είπε ακόμα ότι στελέχη της κυβέρνησης θέτουν διλήμματα «μεσοπρόθεσμο ή επιστροφή στη δραχμή» και «μεσοπρόθεσμο ή τανκς».

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μία προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, που δεν πείθει και αποσταθεροποιεί την οικονομία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ