ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

πανεπιστημιακοΔημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η προμήθεια του νέου εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προϋπολογισμού 197.000,00 € (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας».

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα, η αιρετή Περιφέρεια εξοπλίζει με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ο ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του νοσοκομείου, σε συνδυασμό πάντα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Μέσω της προμήθειας αυτής ενισχύουμε τη Γαστρεντερολογική Κλινική, έτσι ώστε να παρέχεται ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς το κοινωνικό σύνολο».

Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν ένα τροχήλατο C-ARM, δύο πλυντήρια ενδοσκοπίων, ένα χοληδοχοσκόπιο τύπου SPY GLASS, ένα παιδιατρικό video-γαστροσκόπιο και ένα παιδιατρικό video-κολονοσκόπιο για την κάλυψη των αναγκών της κλινικής τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στις ενδοσκοπήσεις.

Ακολουθεί πλέον η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, δικαιούχο, φορέα υλοποίησης και φορέα λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ