ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΣΛ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ  ΥΠΕΡ ΠΟΛΙΤΗ

Θα του καταβληθούν έξοδα νοσηλείας στο εξωτερικό

δσλΟ Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας υπηρετώντας το σκοπό που επιφυλάσσει σ’ αυτόν ο νόμος, άσκησε  για μια ακόμη φορά, πρόσφατα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ συμπολίτη μας σε αντιδικία του με το ΙΚΑ. Ο συμπολίτης μας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ζήτησε από το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ., την εκ των υστέρων έγκριση της νοσηλείας του στο εξωτερικό.

Μετά την άρνηση που εισέπραξε, προσέφυγε στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Λάρισας, η οποία με απόφασή της τον δικαίωσε. Με  προσφυγή του ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας, η οποία συζητήθηκε στις 9-10-2014, το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. ζήτησε την ακύρωση της παραπάνω απόφασης και τη μη καταβολή νοσηλείων.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αρμοδιότητες των Δικηγορικών Συλλόγων εμπλουτίζονται με τη δυνατότητα που παρέχει σ’ αυτούς ο νόμος για την άσκηση παρεμβάσεων ενώπιον δικαστηρίων και κάθε αρχής, όχι μόνο για θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τα μέλη τους η το δικηγορικό σώμα, αλλά και για κάθε θέμα εθνικού, κοινωνικού, η πολιτισμικού περιεχομένου. Περαιτέρω κρίθηκε ότι το αίτημα του συμπολίτη μας, αποτελεί ζήτημα εντόνου κοινωνικού ενδιαφέροντος, το οποίο ενδιαφέρει το Δικηγορικό Σώμα και μεγάλο κύκλο προσώπων και άπτεται άμεσα και ευθέως της αποστολής του δικηγόρου, ως υπερασπιστή των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου.

Τέλος, το Δικαστήριο ανέβαλλε την έκδοση οριστικής απόφασης, διότι έκρινε αναιτιολόγητη τη γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του συμπολίτη μας  και συνακόλουθα ανέπεμψε την υπόθεση για νέα αιτιολογημένη κρίση.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ