Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ… ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αστέριος Μπαλής

μπαλήςΗ Γερμανία είναι η χώρα στην οποία οι τράπεζές της και το εξαγωγικό της κεφάλαιο είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την εξαγωγή χρέους στον ευρωπαϊκό νότο. Διατηρώντας συμπιεσμένους μισθούς στο εσωτερικό της, παρά τα συμφωνηθέντα για πληθωρισμό μισθών στο 2%, κατάφεραν να έχουν το μισό ΑΕΠ της χώρας προσανατολισμένο σε εξαγωγικές δραστηριότητες.

Από την Ελλάδα μόνο οι γερμανικές τράπεζες κέρδισαν πάνω απο 60 δις και έφτασαν στη σημείο να δανείζουν το γερμανικό δημόσιο με …αρνητικό επιτόκιο μόνο και μόνο για να εδραιώσουν την παντοδυναμία τους στο πολιτικό επίπεδο.

Συνεχίζοντας ακόμα και σήμερα την ίδια πολιτική των συμπιεσμένων γερμανικών μισθών συνθλίβουν πλέον Γαλλία και Ισπανία και εξάγουν την κρίση στο κέντρο της Ευρωζώνης αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Δυστυχώς αυτή η πολιτική δεν είναι απόρροια μιας ιδεολογικής στρέβλωσης ή το τεκμαιρόμενο ενός ευρωπαϊκού οικονομικού σχεδίου αλλά είναι σύμφυτη με τα ίδια τα γερμανικά συμφέροντα που δυναμιτίζουν την ίδια την προοπτική επιβίωσης της Ευρωζώνης και εξαθλιώνουν λαούς και χώρες.

Από την άλλη μεριά βρισκόμαστε εμείς που προτιθέμεθα να διαπραγματευτούμε έχοντας μια οικονομία κυριολεκτικά διαλυμένη, μια χώρα πλήρως αποβιομηχανοποιημένη, συνταξιοδοτικούς φορείς με μαύρες τρύπες, έναν κοινωνικό ιστό ανύπαρκτο, ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος της τάξης των 320 δις και ..192 δις ευρώ υποχρεώσεις για τα επόμενα 16 χρόνια μόνο σε τόκους και χρεολύσια.

Πιστεύει κανείς πραγματικά πως ένα moratorium δύο ή τριών ετών στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων θα λύσει μακροπρόθεσμα κάποιο πρόβλημα;

Πιστεύει κανείς πως ο μηχανισμός της ΕΚΤ που ελέγχεται από γερμανόδουλους υπαλλήλους θα επανατιτλοποιήσει το ελληνικό χρέος που κατέχει;

Πιστεύει κανείς ότι θα εντάξουν τα εξαθλιωμένα συνταξιοδοτικά ταμεία σε κάποιο πρόγραμμα διάσωσης; Γιατί δεν το έκαναν με το PSI και θα το κάνουν τώρα;

Πιστεύει κανείς πως θα υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους να παράγουμε πλεόνασμα μόνο και μόνο για να εξυπηρετούμε το δημόσιο χρέος;

Πιστεύει κανείς πως το μαξιλαράκι του ΤΧΣ που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση και που ο ίδιος ο λαός έχει μαζέψει με αίμα θα μας επιτρέψουν να το αναδιανείμουμε υπέρ της σωτηρίας των ευπαθών ομάδων;

Προσωπικά αδυνατώ να το πιστέψω !

Η κυβέρνηση της αριστεράς οφείλει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες έχοντας κοστολογήσει τις συνέπειες και έχοντας προϊδεάσει τον ελληνικό λαό πως σε έναν πόλεμο μοιραία θα υπάρξουν και απώλειες.

Αν δε μεταφερθούν πόροι και δεν αναδιανεμηθεί ο πλούτος το παιχνίδι για τον ελληνικό λαό έχει χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Αν δε συγκρουστούμε μετωπικά θα είναι σα να δίνουμε ασπιρίνη σε έναν ετοιμοθάνατο για να του απαλύνουμε τον πονοκέφαλο.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και όποιος δεν αντιλαμβάνεται την ιστορικότητα των στιγμών οφείλει άμεσα να ενημερωθεί και να διαλέξει στρατόπεδο.

Δε θέλουμε κομιστές οδηγιών και εντολοδόχους αλλά συνειδητοποιημένους πολίτες για να θωρακίσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και τη συνέχιση της βιολογικής μας ύπαρξης σα λαός.

Δε θέλουμε παχυλά αμειβόμενους επίτροπους και υποεπίτροπους να μας κουνάν το δάχτυλο και να μας υποδεικνύουν τι είδους δημοκρατία θα επιλέξουμε για τον τόπο μας. Φτάνει πια.

Η ιστορία γράφεται τώρα……..και θα τη γράψουμε εμείς !

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ