ΚΟΒ ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

τύρναβοςΜε αφορμή την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων την Δευτέρα, 29/12/2014, παραμονή της γιορτής του Αγ. Γεδεών από τις 9:30 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, η ΚΟΒ Τυρνάβου του ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή της για τη διεύρυνση του ωραρίου.

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα “event” και να πραγματοποιήσουν δεν θα φέρουν κόσμο στα μαγαζιά τους, ιδιαίτερα μέσα στο καταχείμωνο. Η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα ακόμη και τις ημέρες των εορτών δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών. Γνωρίζουν πως όλα αυτά εξυπηρετούν μόνο τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τους ίδιους.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Τυρνάβου να μη συμβάλει  σ’ αυτήν την εξέλιξη. Να μην στηρίξει τις μεθοδεύσεις του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου που οδηγούν τους  εργαζόμενους στο εμπόριο να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα και να καταδικάσει την απόφαση αυτή.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους του Τυρνάβου να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα και τους καλούμε να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Μόνιμη σταθερή δουλειά  για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο. 8ωρο, 5θήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Προειδοποιούμε πως αυτή η διεύρυνση του ωραρίου θα πλήξει  τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο και θα εκτοπίσει τους μικρούς επαγγελματίες από την αγορά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των αλυσίδων. Ταυτόχρονα ανοίγει η πόρτα και για άλλες μεθοδεύσεις.

Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου πρέπει να βρει απέναντι όλο το λαό του Τυρνάβου, που δεν μπορεί να καταναλώσει ακόμη και βασικά είδη εξαιτίας της ανέχειας και όχι από έλλειψη χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.

Οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι είναι ανάγκη να ορθώσουν, από κοινού, τείχος στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, να βρουν την ενεργητική στήριξη από όλους τους εργαζομένους. Το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες και τη νεολαία που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο, όλο το λαό, που πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα να υπάρχει σταθερή μέρα ανάπαυσης για όλους.

Χρειάζεται τώρα κοινός αγώνας, Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ