ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ «ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΙ ΕΥΧΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

AFISA(2)Μια βραδιά γεμάτη υπέροχες μελωδίες από τα μικρά και μεγάλα του «αστέρια» υπόσχεται το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 20.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Πρόκειται για τη μεγάλη του χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τίτλο «Αστέρια κι ευχές», στο πλαίσιο της οποίας ενώνει τις δυνάμεις του με το Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στον A.Vivaldi. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες μελωδίες των A. Ramirez, Praetorius, Th. Arbeau, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα. Συμμετέχουν τα φωνητικά και μουσικά σύνολα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και του  Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου.

Στο πνεύμα των εορταστικών ημερών το ΣΩΛ και οι Ενεργοί Πολίτες συμπράττουν σε μια δράση κοινωνικού περιεχομένου στο πλαίσιο της συναυλίας. Μαζί κάνουνε πράξη τις ευχές των μικρών «αστεριών», σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση που συνδυάζει τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες με το φως και τη ζεστασιά των ευχών για αγάπη, ειρήνη, γαλήνη, υγεία, δημιουργία και ένα καλύτερο 2015!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κάλαντα από την παιδική ορχήστρα «Solartino»

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΣΩΛ ξεκινά ωστόσο νωρίτερα, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στις 18.00, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του ωδείου, με κάλαντα από το φυτώριο φωνών και την παιδική ορχήστρα «Solartino».

Η παιδική ορχήστρα κλασικών οργάνων, Junior Orchestra  «Solartino», θα ερμηνεύσει γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας του συνόλου Ε. Βλιτσάκη και τη μουσική διεύθυνση και  πιανιστική συνοδεία των μαθητών βιολιού επιπέδου Μέσης τάξης Φ. Γράμψα, Δ. Κόκορα, και Η. Λιάλιου. Το φυτώριο φωνών, υπό την καθοδήγηση του Ν. Στ. Ευθυμιάδη  θα συμπράξει, τραγουδώντας κάλαντα μαζί τους.

Η ορχήστρα «Solartino» απαρτίζεται από μαθητές βιολιού, φλάουτου, βιολοντσέλου και κρουστών με 1 έως 4 έτη σπουδών στο μουσικό όργανο.

Το φυτώριο φωνών αποτελείται από παιδιά έως 10 ετών με 1-2 χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική.

Μουσικά παραμύθια από την Μουσική Προπαιδεία

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, στις 11.30 το πρωί, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Σ.Ω.Λ. τη σκυτάλη παίρνουν οι ομάδες των τμημάτων της Μουσικής Προπαιδείας, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Μαρίας Γκαντάκη .

Οι νηπιακές τάξεις (μαθητές είναι 4 και 5 χρονών) θα παρουσιάσουν μουσικοκινητικό και χοροθεατρικό χριστουγεννιάτικο δρώμενο, με τίτλο «Ο Καρυοθραύστης», βασισμένο στην ομώνυμη ιστορία του Ε.Τ. Χόφμαν και οι μαθητές της Α’ Τάξης του Δημοτικού αντίστοιχο θέαμα  με τίτλο «Ο τσαγκάρης και οι καλικάντζαροι», βασισμένο στην ομώνυμη ιστορία των Αδελφών Γκριμ.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ