ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ροντουληςΕπιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών για την καταβολή του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους, του δήμου Τυρνάβου, απέστειλε ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του. Στην επιστολή του αναφέρει:

“Σας ενημερώνω ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου Λάρισας προχώρησε στη δέσμευση ποσού περίπου 13.300 ευρώ, που επρόκειτο να αποδώσει ο Δήμος Τυρνάβου σε 60 υπαλλήλους του εν είδει εκλογικού επιδόματος, λόγω της εμπλοκής αυτών στην εκλογική διαδικασία του περασμένου Μαϊου (δημοτικές- περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές).

Το προαναφερόμενο ποσό παρακρατήθηκε, προκειμένου να συμψηφισθεί με οφειλές του Δήμου προς το Δημόσιο, προερχόμενες από ΕΝΦΙΑ και από ένα Καταλογισμό του Δασαρχείου Λάρισας, μολονότι οι οφειλές αυτές έχουν εισέλθει σε καθεστώς διακανονισμού και εξυπηρετούνται από το Δήμο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, όχι μόνο δεν υφίσταται κάποια εύλογη δικαιολογητική βάση για τη δέσμευση της εκλογικής αποζημίωσης των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά ουσιαστικά το ποσό των 13.300 ευρώ περίπου συνιστά καταβολή δεδουλευμένων και επ’ ουδενί μια επιχορήγηση που ενισχύει τα έσοδα του Δήμου Τυρνάβου.

Συνεπώς, κύριε Υπουργέ, για να αρθεί το αδιέξοδο τάχιστα, πρέπει η υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να χαρακτηρίσει το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης ως ‘’καταβολή’’ και όχι ως ‘’επιχορήγηση’’, έτσι ώστε να αποδεσμευτεί το σχετικό κονδύλιο από την ΥΔΕ Λάρισας.

Αν και το ποσό κατά δικαιούχο είναι μικρό (μόλις 223,00 ευρώ μεικτά), κατανοείτε, κύριε Υπουργέ, ότι ενόψει εορτών θα είναι υπερπολύτιμο για κάθε εργαζόμενο και για την τοπική οικονομία. Άλλωστε, μιλάμε για τη χρηματική κάλυψη μίας ήδη καταβληθείσης εργασίας, που η Ελληνική Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στους δικαιούχους τουλάχιστον για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης και σεβασμού προς τον κόσμο της εργασίας.

Γνωρίζοντας τις κοινωνικές σας ευαισθησίες και το αυτοδιοικητικό παρελθόν σας, είμαι βέβαιος, κύριε Υπουργέ, ότι θα αντιληφθείτε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και θα κινηθείτε αποτελεσματικά για την επίλυσή του άνευ χρονοτριβής”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ