ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΠΜε στόχο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης μέσα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών της εργάζεται καθημερινά η νέα διοίκηση των διαδημοτικών σφαγείων Τυρνάβου γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η συνέχιση της λειτουργίας της σημαίνει ουσιαστική εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων της περιοχής, ποιοτικές υπηρεσίες αλλά και θέσεις εργασίας για έναν κλάδο που βρίσκεται σε κρίση.

Όπως ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος της επιχείρησης Ανδρέας Ντάμτσιος όσο και ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης που επισκέφθηκε τα σφαγεία, άμεσος στόχος είναι να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους οι οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης προς εργολάβο και Τράπεζα, αλλά και η υλοποίηση μιας επιθετικής πολιτικής προσέλκυσης πελατών για αύξηση του κύκλου εργασιών.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος κ. Ντάμτσιος ανέφερε τα εξής:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας  ως νέα δημοτική αρχή η ΔΕΣΠΤΑ αποτέλεσε για μας  μια πρόκληση λόγω των πολύ μεγάλων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν  από τις προηγούμενες διοικήσεις. Κανένας δεν αντιμετώπισε τα Διαδημοτικά Σφαγεία ως μια μεγάλη  επιχείρηση. Εμείς σε πολύ λίγο χρόνο  καταφέραμε να σπάσουμε το κλίμα που επικρατούσε και παρόλα τα προβλήματα που προκάλεσε ο καταρροϊκός πυρετός πετύχαμε και αλλάξαμε  την διαχείριση των υποπροϊόντων  εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Λόγω του γεγονός ότι το ΡΕΤΕΡΙΓΚ μειώθηκε σε ότι αφορά τη λειτουργία του έως και 70% ευελπιστούμε από τη νέα χρονιά να μειωθεί και άλλο η λειτουργία του . Καταφέραμε και ήμασταν συνεπείς όσο αφορά την υποχρέωση  προς τον εργολάβο  και απ ότι φαίνεται  θα αποπληρώσουμε το υπόλοιπο της οφειλής νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ήμασταν συνεπείς  σε ότι αφορά τη δέσμευσή μας προς την Τράπεζα Πειραιώς  για τη ρύθμιση του δανείου,  αφού η προηγούμενη διοίκηση στη λογική του «νοικοκυρέματος» φρόντισε να αφήσει δύο χρόνια  μη  εξυπηρετούμενο το δάνειο .

Όπως φαίνεται για τη φετινή χρονιά θα κινηθούμε στα περυσινά επίπεδα  ή μπορεί να είμαστε και λίγο παραπάνω σε αριθμό σφάγιων.

Για το 2015 έχουμε βάλει στόχο τη μείωση των τιμών τω παρεχόμενων υπηρεσιών και αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση ακόμα περισσότερο των εξόδων  αφού για την επιχείρηση δεν  είναι αυτοσκοπός το κέρδος αλλά η βιωσιμότητα και η εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων της περιοχής μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ