ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ακτινολοΔημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η προμήθεια του νέου εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προϋπολογισμού 840.000,00 € (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια Ακτινολογικού Εξοπλισμού του – Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”».

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: ««Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Όλοι οι φορείς οι οποίοι υλοποιούν έργα μέσω του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να κινηθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς σε ορισμένα παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εκτέλεσή τους. Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Τα έργα του ΕΣΠΑ πρέπει να ολοκληρωθούν, ώστε να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα στο κοινωνικό σύνολο».

Το έργο αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ακτινολογικού εργαστηρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”. Το ακτινολογικό εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργεί σε χώρους του ισογείου της συνδετήριας πτέρυγας. Ο εξοπλισμός είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με δυνατότητα εύκολης μελλοντικής αναβάθμισης και περιλαμβάνει δύο κλασικά ακτινολογικά μηχανήματα, ένα ψηφιακό ακτινοσκοπικό, ένα μαστογράφο, ένα CARM, ένα ορθοπαντογράφο, ένα υπερηχοτομογράφο γενικής χρήσης και τέσσερα φορητά ακτινολογικά τύπου Α.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δικαιούχο, φορέα υλοποίησης και φορέα λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 17/12/2013.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ