Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ

Το μεγάλο πρόβλημα της ΔΕΥΑΤ είναι οι ανείσπρακτες οφειλές 2,4 εκ. €, ενώ και οι μισές ποσότητες νερού είναι ατιμολόγητες

δευατ«Προεκλογικά είχαμε κάνει τρεις εξαγγελίες και τρεις δεσμεύσεις – υποσχέσεις για το θέμα της τιμολόγησης του νερού και για τα υπέρογκα τιμολόγια του 2011 και τώρα ήλθε η ώρα να τα υλοποιήσουμε», υποστήριξε ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Παναγιώτης Σαρχώσης μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ το οποίο με κατά πλειοψηφία απόφαση υιοθέτησε την εισήγηση του προέδρου που περιλαμβάνει τα εξής:

-Κατάργηση του ειδικού τέλους 80% σε όλα τα τιμολόγια σε όλο το δήμο Τυρνάβου.

-Κατάργηση του τέλους ελάχιστης κατανάλωσης σε όλο το δήμο.

-Διαγραφή των χρεώσεων  του 80% από τους τρεις λογαριασμούς των καταναλωτών του Αμπελώνα  -Αφαίρεση άπαξ του ποσού όσων δεν πλήρωσαν μέχρι σήμερα αλλά και απομείωση σε 12 λογαριασμούς του ποσού όσων πλήρωσαν.

Τα μεγάλα προβλήματα της ΔΕΥΑΤ

Εκείνο που αναδείχθηκε στη συνεδρίαση και επισημάνθηκε από τον κ. Σαρχώση είναι ότι οι ανείσπρακτες οφειλές πελατών προς τη ΔΕΥΑΤ φθάνουν στα 2.400.000 ευρώ  (Σχέση πωλήσεων με υπόλοιπα παρελθόντων είναι 1: 2)

Επίσης υπάρχει μεγάλο ποσοστό ατιμολόγητης ποσότητας νερού που καταναλώνεται η οποία φτάνει περίπου στο 45%.

Στόχος είναι να τιμολογηθούν όλες οι αντλούμενες ποσότητες ( θα μπουν μετρητές στην είσοδο των δικτύων ακόμη και σε κάθε σημείο που υπάρχει δημόσια κατανάλωση νερού όπως σχολεία πάρκα κ.λπ.)

Επίσης θα γίνει προσπάθεια να εισπραχθούν οι οφειλές παλαιοτέρων ετών  (θα κληθούν οι πολίτες σε διακανονισμό οφειλών)

Ο Π. Σαρχώσης

σαρχωσηςΟ δήμαρχος στη δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση υποστήριξε ακόμη και τα εξής: «Η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει ο δήμος είναι ίσως από τις μοναδικές σε όλη τη χώρα. Αποτελεί μια δίκαιη και σωστή τιμολόγηση και φυσικά μια πολιτική επιλογή με διευρυμένα κοινωνικά  χαρακτηριστικά.

Συνάμα είναι ένας αγώνας πολιτικός που απαιτεί συγκρούσεις γι αυτό η  Δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες να στηρίξουν όσο  θα χρειασθεί αυτήν την πολιτική επιλογή που απαλλάσσει τους δημότες από χαράτσια αλλά και θα στηρίξει τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ