ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΚΛ

ΕΚΛ2Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, το γλέντι που οργάνωσε η διοίκηση του ΕΚΝΛ, για τους άνεργους και τις οικογένειές τους, δίνοντας μια άλλη νότα στη άσχημη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και το μήνυμα ότι κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, αλλά συσπειρωμένοι στα σωματεία και στις λαικές επιτροπές, με ταξική αλληλεγγύη και αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Το φαγητό, το κρασί και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά μιας σειράς τοπικών επιχειρήσεων, ενώ τα μήλα προσφορά μηλοπαραγωγών της Αγιάς, τους οποίους η διοίκηση του ΕΚΝΛ ευχαριστεί γι’ αυτή.

Επίσης ευχαριστεί τους μουσικούς (Θωμά Θωμαΐδη, Πασχάλη Κρίγκα, Ηλία Παζάρα, Φώτη Τζίκα, Πάνο Κράια, Αποστόλη Παπαιωάννου, Νίκο Ζούκα ) που έπαιξαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς με την ψυχή τους στο γλέντι μας, φτιάχνοντας το κέφι όλων των παρευρισκόμενων.

Καλωσορίζοντας τους ανέργους και τις οικογένειές του που συμμετείχαν στο γλέντι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

Η αποψινή βραδιά, είναι μια ακόμα πράξη ταξικής αλληλεγγύης του ΕΚΝΛ, προς τους άνεργους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους και όχι ελεημοσύνης των εκμεταλλευτών μας, αυτών που προκαλούν την ανεργία και τη φτώχεια.

ΕΚΛ1Κανείς δεν πρέπει να αποδεχτεί ότι θα ζούμε με ψίχουλα, με την ανεργία και τη φτώχεια. Αυτά δεν είναι φυσικά φαινόμενα, αλλά αποτελέσματα του εκμεταλλευτικού συστήματος, που για χάρη των κερδών των λίγων δημιουργεί τεράστια ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.  Τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα πρόσφατα είναι αποκαλυπτικά: Το 1% του πληθυσμού της χώρας μας κατέχει το 56% του πλούτου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν στην ανεργία, δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Σήμερα υπάρχουν ο πλούτος και τα μέσα να ζήσει πολύ καλύτερος ο λαός μας, με εξασφαλισμένη την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με μισθούς και ΣΣΕ που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε όλοι κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις διακοπές και να καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται η εργατική τάξη με τα φτωχά λαικά στρώματα που παράγουν τον πλούτο σ’ αυτή τη χώρα, να πάρουν αυτοί στα χέρια τους την τύχη τους και όχι να στηρίζουν το πολιτικό προσωπικό των εκμεταλλευτών τους. Κανένας πια δεν πρέπει να ξεγελιέται ότι μπορεί να λυθούν τα προβλήματα που γεννά το σύστημα, αλλάζοντας τον κυβερνητικό διαχειριστή που είναι ταγμένοι να υπηρετούν την πλουτοκρατία.

Γι’ αυτό χρειάζεται οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα σωματεία και στις Λαικές Επιτροπές στις συνοικίες, για να παλέψουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των εργαζομένων, αλλά και για ριζικές αλλαγές που θα κάνουν δυνατή την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα μας, θα αναπτύσσουμε συνεχώς και την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ μας με κάθε τρόπο και μορφή, για να γινόμαστε πιο δυνατοί και όχι επαίτες για ένα πιάτο φαγητό ή για ένα πακέτο τρόφιμα.

Με οργάνωση και αγώνα λοιπόν, μπορούν και οι ευχές για χρόνια πολλά και καλά να γίνουν πραγματικότητα. Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ θα είναι μπροστάρης σ’ αυτούς τους αγώνες, ας πάρουμε όλοι την θέση και την ευθύνη μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ