ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

TSIPRASΤις πλημμυρισμένες περιοχές στα νότια του νομού Έβρου επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 21/12 στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή για τις εργασίες της Περιφερειακής  Συνδιάσκεψης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Αλεξανδρούπολη  

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς περιέγραψε με τρόπο γλαφυρό αλλά και με στοιχεία τα ολέθρια αποτελέσματα των πολυήμερων βοροχοπτώσεων σε Ελλάδα και Βουλγαρία που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλισή του ποταμού αλλά και παραποτάμων του σε πολλά σημεία κατά την πορεία του προς τον νότο.

Λόγω της θραύσης του αναχώματος στο Ορμένιο, της βορειότερης κατοικημένης περιοχής της χώρας, το χωριό εκκενώθηκε για πολλές μέρες ενώ και η υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαΐλκογκραντ στον ποταμό Άρδα, παραπόταμο του Έβρου στη βουλγαρική πλευρά κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού με αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του νερού και να “γεμίσουν” και όλες οι λεκάνες παροχέτευσης.

Περίπου 100.000 στρέμματα τα περισσότερα εκ των οποίων είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλημμύρισαν.

1,5 εκ. ευρώ για το ανάχωμα στο Ορμένιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

 Τη Δευτέρα, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η δέσμευση 1.500.000 εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση του αναχώματος στο Ορμένιο. Το έργο θα δημοπρατηθεί τον επόμενο με την εκτέλεσή του να έχει και αυτή τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ώστε αποκατασταθεί γρήγορα η  λειτουργικότητα του αναχώματος και να μπορεί να αντέξει μελλοντικές επιβαρύνσεις μεγάλου υδάτινου φορτίου σε καταστάσεις πλημμύρας.

Αντιδράσεις για τη συνοδεία Τσίπρα στην επίσκεψή του στον Έβρο

Στην επίσκεψή του στις Φέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβις, τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακό σύμβουλο, Κώστα Μορφίδη, τον συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας ΑΜΘ, Δημήτρη Καρβούνη, τον γραμματέα της νομαρχιακής οργάνωσης Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου και άλλα στελέχη του κόμματος.

Η παρουσία όμως του βουλευτή ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Έβρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη ο οποίος προέβη σε… συστάσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Θεωρώ αδιανόητο και προκλητικό”, είπε ο κύριος Ουζουνίδης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνοδεύεται στον Έβρο και στη Θράκη από βουλευτή εκλεγμένο από ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες στη Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος έχει εκφράσει πολλάκις τη θέση του υπέρ της εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας σαν πρώτη γλώσσα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Ο Έβρος και η Θράκη έχουν ικανότατα στελέχη που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ επομένως ο κόσμος ας αναλάβει τις ευθύνες που το αναλογούν.”

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Κόκκινου Καβάλας 102,8 με τον κύριο Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής Ξάνθης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Κάνει λάθος ο κύριος Ουζουνίδης. Αυτό που λεω εγώ ειναι αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα παραπεμψω τον κύριο Ουζουνίδη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στα μειονοτικά δημοτικά απαιτούμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος διδασκαλίας και στο ελληνόφωνο και στο τουρκόφωνο πρόγραμμα, αυτό ακριβώς που απαιτούμε και για το δημόσιο σχολείο. Αυτό είναι απαραίτητο είναι ένας διαφορετικός τρόπος διαδασκαλίας απο τη σημερινη με ουσιαστικη συνεργασία των δυο προγραμμάτων και συνεργασία των δύο δασκάλων της τάξης ετσι ωστε να συντάσσουν κοινά και ενιαία σχέδια μαθήματος που μετά θα εξειδικεύονται κατα γλώσσα.”

stokokkino.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ