ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

σαμαραςΝέο διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό είχαμε χθες, ενδεικτικό της αγωνίας του να παραμείνει όσο γίνεται στην εξουσία, όχι για το καλό της χώρας και του λαού αλλά για να ολοκληρώσουν οι κυβερνώντες τις δεσμεύσεις τους προς τους δανειστές και τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε χθες να μιλήσει για συναίνεση αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω, αφού πρότεινε πρώτα να ψηφιστεί ο Σταύρος Δήμας που είναι επιλογή του ιδίου και του Β. Βενιζέλου και ύστερα να συζητηθεί ακόμη και το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Όμως μέσα στην αγωνία του να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία, προχώρησε και σε μια απαράδεκτη πολιτικά πρόταση περί διεύρυνσης της κυβερνητικής βάσης, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε βουλευτές ανεξάρτητους ή άλλων κομμάτων για ανταμοιβή τους με υπουργικό θώκο σε περίπτωση που ψηφίσουν Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Σαμαράς με αόριστες διακηρύξεις περί εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, περί συζήτησης για το δημόσιο χρέος και περί πρόωρων εκλογών ακόμη και εντός του 2015 το μόνο που θέλει είναι όχι να βρει συναινετική λύση σε ουσιαστικά προβλήματα της χώρας αλλά να ψαρέψει κάποιους βουλευτές σε θολά νερά μήπως και πιάσει τον πολυπόθητο για δανειστές και μεγάλο κεφάλαιο αριθμό 180, ώστε να εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα Βουλή για να ψηφίσει τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ σε τουρισμό και φάρμακα, τις καταστροφικές αλλαγές στα εργασιακά, που προβλέπονται στο emailΧαρδούβελη προς την τρόικα.

Με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός έδειξε τη μεγάλη του αγωνία να παραμείνει στην εξουσία για να εξυπηρετήσει τους διαπλεκόμενους υποστηρικτές του, οι οποίοι έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε μία άνευ προηγουμένου προπαγάνδα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν, κινδυνολογώντας ασύστολα και παρουσιάζοντας μία εικόνα της χώρας, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές, σχεδόν όμοια με αυτή των χωρών της Αφρικής.

Ασε που έχουν επιστρατεύσει και τους δημοσκόπους οι οποίοι δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα και να ανεβαίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λες και ο λαός βλέπει να βελτιώνεται η καθημερινότητά του, να μένουν λεφτά στην τσέπη του, να μειώνεται η φορολόγηση και η ανεργία και γενικά να πάνε όλα καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που η κυβέρνηση έπεφτε στις μετρήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε την ψαλίδα.

Στο παιχνίδι του κ. Σαμαρά και των διαπλεκόμενων έχει μπει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών   κ. Στουρνάρας, ο οποίος ως υπουργός μιλούσε για θωρακισμένο τραπεζικό σύστημα και για οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και σήμερα ως διοικητής της ΤτΕ μίλησε ακόμη και για χρεωκοπία, αλλά και για ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης των Τραπεζών με 25 δισ. ευρώ στις αρχές του 2015.

Μόνο που δεν μας είπε για το που  θα βρει η Ελλάδα από τη μία τα 25 δισ. που χρειάζονται οι Τράπεζες και από την άλλη τα πάνω από 30 δισ. που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στη νέα χρονιά.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους εκπροσώπους των δανειστών μας, οι οποίοι, το λιγότερο άκομψα, παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας, εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους στους σημερινούς υποταγμένους και άβουλους κυβερνώντες.

Όμως ότι και να κάνουν, όσες τροπολογίες και αν ψηφίσουν για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, όσους κινδυνολόγους εντός και εκτός Ελλάδας και αν επιστρατεύσουν, ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει, αλλά επειδή έχουν φέρει τόσα δεινά στον κόσμο, που δεν πρόκειται να τους συγχωρήσει και με την ψήφο του θα τους κατεβάσει από το καράβι της εξουσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ