ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

P1010337Την γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Γερακούδη επισκέφθηκαν ο επικεφαλής και οι σύμβουλοι της “Δράσης Πολιτών” ζητώντας την παρέμβασή της ώστε να ενημερώνεται η παράταξη για τα θέματα που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου, αφού μέχρι σήμερα όπως υποστήριξαν, δεν τους παραδίδεται φάκελος με τις εισηγήσεις. Μάλιστα επέδωσαν και επιστολή στην κ. Γερακούδη στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Ως επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» του Δήμου Τυρνάβου  πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η Δημοτική Παράταξή μας αντιμετωπίζει μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη πραγματικότητα.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, η νέα Δημοτική Αρχή του Τυρνάβου, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Σαρχώση, αρνείται κατ’ επανάληψη να μας παραδώσει φάκελο των θεμάτων που έρχονται για συζήτηση  στο Δημοτικό  Συμβούλιο.

Φανερά, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη και αλλοπρόσαλλη πρακτική της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση, που δεν εφαρμόζεται μάλιστα από καμιά άλλη δημοτική αρχή απανταχού της χώρας, καθόσον επιβάλλεται από τις κείμενες διατάξεις αντίγραφο του φακέλου των προς συζήτηση στο Δ.Σ. Θεμάτων να παραδίδεται τουλάχιστον στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του οποιουδήποτε Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή του Τυρνάβου,  λειτουργώντας με ένα πνεύμα αυταρχισμού, αδιαφάνειας, κρυψίνοιας και ‘’κυρίαρχης ομαδούλας’’, αρνείται να πράξει τα αυτονόητα, γεγονός που παρεμποδίζει τον ελεγκτικό θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης και εγκαθιδρύει μια αντιδημοκρατική νοοτροπία στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τούτων δοθέντων, επικαλούμαστε τον εποπτικό ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητάμε την κατά τον νόμο παρέμβασή σας, προκειμένου να αποκατασταθεί στο Δήμο Τυρνάβου η τρωθείσα από τις ασχήμιες  του κ. Σαρχώση δημοκρατική νομιμότητα, διαφορετικά η «Δράση Πολιτών» σας γνωστοποιεί ότι θα απέχει από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μέχρις ότου τηρηθούν οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας και της δοθεί  η δυνατότητα να επιτελέσει σοβαρά και εμπεριστατωμένα τον θεσμικό της ρόλο.

Επειδή, λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα η ‘’νοοτροπία του τσιφλικά’’ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ενεργήσει γρήγορα και σύννομα για την επίλυση του μεγάλου αυτού θεσμικού προβλήματος που έχει ανακύψει στη λειτουργία του Δήμου Τυρνάβου με αποκλειστική ευθύνη του κ. Σαρχώση”.

ΑΠΕΙΧΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι της “Δράσης Πολιτών” απείχαν χθες το βράδυ από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υλοποιώντας την προειδοποίηση που είχαν απευθύνει και μέσω της επιστολής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ