Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Σ.ΔΗΜΑ ΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Η Χ.Α.

Τελικά η εκλογή ΠτΔ δεν είναι θέμα συναίνεσης και σωτηρίας της χώρας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗςΤο ενδεχόμενο να ψηφίσουν οι βουλευτές της Χ.Α. τον Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητούν έντονα τόσο τα πηγαδάκια στη Βουλή, όσο και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών που θέτουν το σχετικό ερώτημα σε στελέχη της κυβέρνησης.

Ενας από αυτούς που δέχθηκε το ερώτημα ήταν και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί στο Mega για να απαντήσει ορθά κοφτά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Σταύρο Δήμα σε περίπτωση που τον ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο κανάλι ένας ακόμη βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Μαρκογιαννάκης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χ.Α. δεν πρόκειται να παραμείνει στη θέση της και θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Οι δύο αυτές τοποθετήσεις αλλά και κάποιες φήμες περί μη ύπαρξης τρίτης ψηφοφορίας λόγω απόσυρσης της υποψηφιότητας Δήμα, καταδεικνύουν περίτρανα ότι:

  • για τους κυβερνώντες δεν προέχει η συναίνεση και η σωτηρία της χώρας όπως διατείνεται σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός, αλλά
  • ζητούμενο είναι οι κινήσεις εντυπωσιασμού και η καλύτερη θέση του κόμματός τους στην αφετηρία, ενόψει εκλογών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ