ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ρουμάνοι επιχείρησαν να πουλήσουν το εγγονάκι τους παρά τη θέληση της μητέρας του και κόρης τους

συλλήψειςΑπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάσθηκε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους και συνελήφθησαν, χθες (24-12-2014) το απόγευμα, πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της παράβασης του νόμου περί υιοθεσιών και της ψευδούς βεβαίωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας και τέσσερις Ελληνες (δύο άνδρες 39 και 62 ετών και δύο γυναίκες 35 και 65, ετών). Επιπλέον, ως συνεργοί τους, αναζητούνται για να συλληφθούν, 38χρονη Ελληνίδα και 43χρονος Ρουμάνος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, προέκυψε ότι η 40χρονη αλλοδαπή μαζί με τον 43χρονο αλλοδαπό, προέβησαν, παρά τη θέληση της 17χρονης κόρης τους, στην παράνομη υιοθεσία του μόλις τριών ημερών βρέφους της που είναι εγγονάκι τους.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 39χρονος Ελληνας, ως υποψήφιος πατέρας, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 62 ετών, ως διαμεσολαβητές στον «διακανονισμό» της παράνομης υιοθεσίας, καθώς και 35χρονη συμβολαιογράφος. Εκτός από τον 43χρονο αλλοδαπό, πατέρα της 17χρονης μητέρας του βρέφους, αναζητείται και η 38χρονη υποψήφια μητέρα.

Η ανήλικη μητέρα μαζί με το βρέφος νοσηλεύονται σε Μαιευτική Κλινική σε Νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ