ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΧΙΟΝΙΑΤην Παρασκευή 26/12 αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά από τις απογεματινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις, τόσα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι με σημαντική ενίσχυση το βράδυ. Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο 27/12 θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο (ιδιαίτερα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη). Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Βορειοανατολική χώρα θα είναι τοπικά ισχυρά. Πάντως μέχρι το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν . Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναφορικά με την περαιτέρω προοπτική του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το απόγευμα της Κυριακής 28/12 και από τα βορειοδυτικά, αναμένεται νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ