ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΩΝ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΕΒΗΛΟΥΣ

ΙΣΡΑνακοίνωση για την βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου της Λάρισας, εξέδωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, καλώντας την τοπική κοινωνια να υπερασπιστεί την ιστορία του τόπου και να απομονώσει τα στοιχεία που την προσβάλουν με πράξεις ρατσισμού και μίσους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών εκφράζει τον αποτροπιιασμό της για την απαράδεκτη ενέργεια αναγραφής ναζιστικών συνθημάτων και συμβόλων στον εξωτερικό τοίχο του Εβραϊκού Νεκροταφείου στη Λάρισα.

Στην πόλη της Λάρισας, η παρουσία Εβραϊκής Κοινότητας χρονολογείται από χιλιάδων ετών και είναι ιστορικά αδιάκοπη, η Εβραϊκή Κοινότητα της Λάρισας κοσμεί και τιμά την πόλη και τη κοινωνία της.

Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί από όλους τους φορείς της πόλης και της πολιτείας και η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να προβούν σε όλες τις ενέργειες εναντίον όσων έχουν συμμετοχή σ´ αυτή, από όπου κι αν προέρχονται, όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, η ίδια η Κοινωνία της πόλης οφείλει να προασπίσει και την ιστορία της και τον πολιτισμό της δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να την προσβάλουν με πράξεις ρατσισμού και μίσους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Ισραηλιτική Κοινότητα της Λάρισας και τα μέλη της και ελπίζουμε ότι η απροκάλυπτη αποδοκιμασία της ενέργειας θα είναι τόσο αποτελεσματική που δεν θα επιτρέψει την επανάληψη πουθενά στη χώρα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ