«ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 80% ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ροντουληςΑνακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου για κατάργηση του τέλους 80% και του ειδικού τέλους ελάχιστης κατανάλωσης εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών καλώντας τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ να πάρει άμεσα απόφαση σχετική και να τη φέρει προς επικύρωση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ.κ. Στ. Ροντούλης, Θ. Ξηρομερήσιος και Θ. Λάππας αναφέρονται τα εξής:

“Πολλές φορές, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, ο κ. Σαρχώσης εξήγγειλε την αφαίρεση του τέλους 80% και του ελάχιστου ποσού κατανάλωσης (πάγιο) από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ σε όλη την έκταση του Δήμου Τυρνάβου.

Οι δημότες, προφανώς, τον πίστεψαν και γι’ αυτό του έδωσαν την δυνατότητα διοίκησης του Δήμου. Ανέμεναν,  ευλόγως, ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θα τιμούσε τον λόγο του, τη στγμή μάλιστα που θα είχε άνετη πλειοψηφία στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, για να εφαρμόσει την εξαγγελθείσα πολιτική του.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Ο κ. Δήμαρχος έμεινε στα λόγια και στις ανακοινώσεις, χωρίς καμιά ουσιαστική πράξη προς την επιθυμητή κατεύθυνση, αποσκοπώντας μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα παραπάνω.

Κραυγαλέο παράδειγμα και αποδεικτικό υλικό για τους ισχυρισμούς μας παρέχουν τα αντίγραφα πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, στην οποία και αποφασίστηκε η τιμολογιακή πολιτική του έτους 2015.

Όποιος διαβάσει τα πρακτικά θα μείνει… εμβρόντητος για την πολιτική κουτοπονηριά του κύριου Σαρχώση. Διότι, ενώ το θέμα της κατάργησης του 80% συζητήθηκε ως 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και τοποθετήθηκαν -θετικά ή αρνητικά- τα παριστάμενα μέλη, στο τέλος της συζήτησης του θέματος δεν καταγράφηκε στα πρακτικά καμιά απόφαση.

Με άλλα λόγια, ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την κατάργηση του 80%, χωρίς να έχει πάρει προηγούμενως απόφαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και, βεβαίως, χωρίς να έχουν επικυρωθεί οι όποιες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι ο κ. Σαρχώσης ανακοίνωνε ουσιαστικά αέρα κοπανιστό για την αφαίρεση του τέλους 80% από τους λογαριασμούς της επιχείρησης.

Αλλά και για το άλλο θέμα, εκείνο της αφαίρεσης του ελαχίστου ποσού κατανάλωσης (πάγιο), ο κ. Σαρχώσης έκανε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα. Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, μετά από εισήγησή του, αποφασίστηκε όχι η αφαίρεση, αλλά η αντικατάσταση του υφισταμένου παγίου από ένα νέο μηνιαίο πάγιο ( 1 ευρώ/ μήνα και στα εκτός σχεδίου 4 ευρώ/ μήνα).

Συνεπώς, η τήρηση των δεσμεύσεων της νέας δημοτικής αρχής έχει μετατεθεί… στις ελληνικές καλένδες.

Για τη «Δράση Πολιτών» η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν διοίκηση είναι πρώτα στα λόγια και στις ανέξοδες υποσχέσεις και τελευταία στην αντιστοίχιση λόγων και έργων. Ενδιαφέρονται, πρωτίστως, για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και πλειοδοτούν σε καιροσκοπισμό και ανευθυνότητα. Πράγματι, ο εμπαιγμός που υφίστανται οι Τυρναβίτες από τον κ. Σαρχώση θα μείνει παροιμιώδης.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’, όμως, δεν εγκαταλείπει του κοινωνικούς αγώνες. Προτρέπουμε τον κ. Σαρχώση να συγκαλέσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, προκειμένου να αποφασιστεί επτέλους η αφαίρεση του 80% και, εν συνεχεία, να επικυρώσει την απόφαση αυτή με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπροσθέτως, απαιτούμε από τον κ. Σαρχώση την πλήρη κατάργηση και όχι την αντικατάσταση του παγίου.

Όσο κι αν επιθυμεί ο κ. Σαρχώσης να μας κρατά εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν μας παρέχει πρόσβαση στα δεδομενα των φακέλων που αφορούν τα ζητήματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς καθημερινά θα πραγματώνουμε τον ελεγκτικό μας ρόλο με άλλα όπλα, επ’ ωφελεία των δημοτών και της τοπικής ευημερίας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τώρα που όλοι κατανωούν γιατί ο κ. Σαρχώσης προσπαθεί να ωθήσει μια ολόκληρη Δημοτική Παράταξη εκτός Δημοτικού Συμβουλίου με αντιδημοκρατικές και παράλογες μεθοδεύσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ